Su Yaşam Hakkı İçin Mücadele Ediyoruz

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde, yeraltı su kaynaklarının ihalesinin hukuksuz bir şekilde yapıldığı iddiasıyla Muğla Su İnisiyatifi tarafından basın açıklaması yapıldı. İhale ilanının suyun ticari amaçlarla kiraya verilmesine yönelik olduğu belirtilerek, Muğla Valiliği’nin su varlıklarının özelleştirilmesine yönelik adımlarının hukuka aykırı olduğu ifade edildi. Su İnisiyatifi, ihale sürecinin iptal edilmesi ve suyun yaşam hakkının korunması için mücadele edeceklerini duyurdu.

Su Yaşam Hakkı İçin Mücadele Ediyoruz

mugla suyuna sahip cikiyor yeralti sularinin ihalesine cok sert tepki

Köyceğiz’de Yeraltı Su Kaynakları İhalesi Hukuksuz İlan Edildi, İptal Talebi

Muğla Su İnisiyatifi Basın Açıklaması:

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde yer altı su kaynaklarının hukuksuz bir şekilde ihalesinin yapıldığı iddia edilerek, ihale sürecinin iptal edilmesi talep edildi. Muğla Su İnisiyatifi Eşsözcüleri Sebahat Genç ve Serdar Denktaş, ortak bir basın açıklaması yaparak durumu kamuoyuna duyurdu.

Su Yaşam Hakkı İçin Mücadele Ediyoruz:

Yapılan açıklamada, “Köyceğiz Yeraltı Suları İhalesi Hukuksuzdur, İptal Edilmelidir!” başlığı altında, Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından yapılan ihaleye ilişkin detaylar paylaşıldı. İhale ilanının su varlıklarının ticari amaçlarla kiraya verilmesine yönelik olduğu belirtilerek, bu durumun hukuka aykırı olduğu vurgulandı.

Su İnisiyatifi’nin Çağrısı:

Muğla Su İnisiyatifi, suyun yaşam hakkı olduğunu ve ticarileştirilemeyeceğini savunarak Muğla Valiliği’ni ihaleyi iptal etmeye çağırdı. İhale gerçekleşirse yasal ve meşru mücadele yollarına başvuracaklarını belirten Su İnisiyatifi, konunun takipçisi olacaklarını ve suyun özelleştirilmesine karşı duracaklarını kamuoyuna duyurdu.


ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ