Halkın Parasını Çarçur Etmeyin!

Halkın Parasını Çarçur Etmeyin! Mustafa Kemal 105 yıl önce, emperyalist güçlerin Türk topraklarını işgaline ve zulmüne son vermek için, 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan Anadolu’ya geçiş yapıyor. Sonuç ortada… Dünyada benzeri olmayan bir sonuca imza atarak, halk kurtuluş savaşının sonucunda işgale son verilerek, yönetim şekli “Teokratik Monarşi” olan bir ülkenin adı ve yönetim şekli değiştirilerek Türkiye […]

Halkın Parasını Çarçur Etmeyin!

9742 17161980037613 1 1

Halkın Parasını Çarçur Etmeyin!

Mustafa Kemal 105 yıl önce, emperyalist güçlerin Türk topraklarını işgaline ve zulmüne son vermek için, 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan Anadolu’ya geçiş yapıyor.

Sonuç ortada…

Dünyada benzeri olmayan bir sonuca imza atarak, halk kurtuluş savaşının sonucunda işgale son verilerek, yönetim şekli “Teokratik Monarşi” olan bir ülkenin adı ve yönetim şekli değiştirilerek Türkiye Cumhuriyet’ i kuruluyor.

Mustafa Kemal’in bir ulusun kaderini değiştiren bu hareketinin başlangıcı, 1926 yılında “Gazi Günü” olarak kutlanmaya başlanıyor. 24 Mayıs 1935’te “Atatürk Günü” olarak resmileştiriliyor.

Beşiktaş Spor Kulübü’ nün girişimleriyle, Fenerbahçe Stadı’nda kutlanan bu ilk 19 Mayıs, Galatasaray ve Fenerbahçeli yüzlerce sporcunun da katılımıyla bir spor günü hâline geliyor.

Bu organizasyondan bir süre sonra gerçekleşen Spor Kongresi’nde söz alan Beşiktaş Kurucu Üyesi Ahmet Fetgeri Aşeni, kutlanan “Atatürk Günü” nün tüm gençliğe mal edilebilmesi için “19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı” adı altında her yıl yapılmasını teklif ediyor. Kongrede oylanan bu öneri kabul ediliyor ve Atatürk’ün de onayıyla yasalaşıyor. 19 Mayıs, 20 Haziran 1938 tarihli kanunla “Gençlik ve Spor Bayramı” adını alıyor.

Mustafa Kemal “Atatürk Günü” olarak kutlanan bugünün adının “Gençlik ve Spor Bayramı” olarak değiştirilmesine onay veren tek cumhurbaşkanı olsa gerek. Bu olayla, erdemli bir önder olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor. (Günümüzde bu yaşansa teklifi yapan Beşiktaş yöneticisinin başına kim bilir neler gelirdi)

Kemalist görünümlü 12 Eylül 1980 darbecileri, kendilerinin ne kadar çok Atatürkçü olduğunu gösterebilmek için “19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nın adını değiştirerek “Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” olarak kutlanmasını emrediyorlar.

Gün geçtikçe Ulusal Bayramlarımızın içeriği boşaltılıp, anlam ve önemi göz ardı edilerek, ne amaca hizmet ettiği belli olmayan bir kulvarda kutlanmaya çalışılmakta.

Bodrumda 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nasıl Kutlandı?

Hepimiz tahmin edebiliyoruz bayramdan ziyade, angarya gibi görünen, oldu bitti ye getirilen kutlamalar yapıldığını.

Çelenk koyma, günün anlam ve önemini anlatan konuşmalar, önceden derece almış sporculara ödül, fener alayı, konserler, belediye başkanının zeybek oynaması, bugünü de başarıyla atlattık edası, her şey tamam.

Kurtuluşun başlangıcı sizce böylemi kutlanmalı.

Acı olan, yapılan bir işte başka kişilerin ahını almak. Bayram kutlamalarında iki konser düzenlendi. Belediye’nin sosyal medyasında konser ilanına yapılan yorumlar, içler acısı.

“Büyük bütçelerle böyle sanatçılar getiriyorsunuz, her şeye para var fakat daha personelinizin maaşını bile ödemiyorsunuz mağdur ediyorsunuz insanları”

“Halkın parasını şu dümenden şarkıcı olan kişilere vermeyin allah aşkına ya”

“Bravo cidden önce personel maaşlarını ödeyin”

“Havai fişek atmayı keser misiniz lütfen !!!!!”

“Turgutreis’e suyu nezaman vereceksiniz haftalardır su yok depolar boṣaldı çamaṣır yıkayamıyorum duṣ alamıyoruz rezilliğin b..kunu çıkarıyoruz“

Biz de soralım kentin Emin Adamına, Sayın Tamer Mandalinci…

Bu konserlerin maliyeti nedir? Ödemesi kim ya da kimler tarafından, ne amaçla yapılmıştır?

Sadece sanatçıların aldığı paranın 6 milyon lira olduğu söylenmekte, bu doğru mudur?

Harcamaların gelir ve gider kayıtlarını belediye internet sayfasından yayınlayacak mısınız?

Bu tür organizasyonların düzenlenmesinde görev alan belediye personeli, meclis üyesi var mıdır?

Var ise komite kimlerden oluşmaktadır?

“Ne yapmalı” der gibisiniz.

İsterseniz geçlere soralım, bayramınızı nasıl kutlamak istersiniz diye. Soralım okulda okuyanlara, sanayide, tarlada, ofislerde, inşaatlarda, çalışanlara, soralım engelli gençlerimize, yatağa bağımlı olan evlatlarımıza, sormak gerekmez mi anasız babasız büyüyenlere. Aç yatıp aç kalkan gençlerimize. Arkadaşları gezilere giderken boynu bükük olanlara, defter, kağıt kalem alamayanlara,

Nasıl bir gençlik bayramıdır, nasıl bir spor bayramıdır, gidin okullara spor yapacak malzemeleri yok, basket potaları yamuk yumuk, spor kıyafeti alacak paraları yok.

İki konserle durum idare etmek ne kadarda kolay. Kaç gencin yüzü gülerdi o paralara.

Yiyecek ekmekleri dahi olmadan özgürlük uğruna, ulusal kurtuluş savaşında efsaneler yaratan insanlarımızın bize emanetine sahip çıkmalı, her türlü popülizmden arındırılmış yaşamlar sürmeliyiz.

Yoksa sizde, itibardan tasarruf yapılmaz diyenlerden misiniz?

Vesselam…

NOT:

Başka yalan beyanda bulunan meclis üyesi var mı? diplomasını yanlış bildiren. Ortaya çıksın ben yazmadan.


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ