Muğla Barosu Bodrum Temsilcisi Onursal Özbek’ten Bodrum’un Geleceği İçin Çarpıcı Uyarılar

Muğla Barosu Bodrum Temsilcisi Onursal Özbek’ten Bodrum’un Geleceği İçin Çarpıcı Uyarılar Muğla Barosu Bodrum Temsilcisi Onursal Özbek, Bodrum’un artan nüfus ve göç sorunları hakkında Anter Haber’e önemli açıklamalarda bulundu. Muğla’nın ünlü turizm merkezi Bodrum, aşırı göç ve artan nüfusla birlikte suç oranlarında yüzde 150 artış yaşıyor. Muğla Barosu Bodrum Temsilcisi Avukat Onursal Özbek, Bodrum’un bu […]

Muğla Barosu Bodrum Temsilcisi Onursal Özbek’ten Bodrum’un Geleceği İçin Çarpıcı Uyarılar

Muğla Barosu Bodrum Temsilcisi Onursal Özbek’ten Bodrum’un Geleceği İçin Çarpıcı Uyarılar

Muğla Barosu Bodrum Temsilcisi Onursal Özbek, Bodrum’un artan nüfus ve göç sorunları hakkında Anter Haber’e önemli açıklamalarda bulundu.

Muğla’nın ünlü turizm merkezi Bodrum, aşırı göç ve artan nüfusla birlikte suç oranlarında yüzde 150 artış yaşıyor. Muğla Barosu Bodrum Temsilcisi Avukat Onursal Özbek, Bodrum’un bu tehlikeli gidişatı hakkında şu uyarılarda bulundu:

180 Bin Kişi İçin Dizayn Edilen Kentte 600 Bin Kişi Hizmet Bekliyor

“Bodrum, son yıllarda, özellikle pandemiden sonra büyük bir göç aldı. Bu göçle birlikte kent yaşanamaz bir hale geldi. Toplam 180-200 bin kişi için dizayn edilmiş bir şehirde şu anda 600 bin kişi yaşıyor ve hizmet bekliyor. Bu yükü ne güvenlik güçleri ne de kent kaldırabilir,” diyen Özbek, Bodrum’un yaşanması zor bir yer haline geldiğini belirtti.

Mafyalama Başladı, Kent Güvenli Bir Şehir Olmaktan Çıkıyor

Özbek, ev ve arsaların rant aracına dönüştüğünü ve bunun yasadışı örgütlenmeler ve mafyalaşmalara yol açtığını vurguladı: “Bodrum güvenli bir şehir olmaktan çıkıyor. Suç oranı çok yüksek bir şehre dönüştü. Savcılıklara yapılan başvurular son beş yılda her yıl arttı. 2020’de 15 bin olan suç oranları şu anda 35 binlere çıktı. Bu oran, kadına şiddet olaylarında da ön planda.”

Muğla ve Bodrum Güvenlik Kent Olmaktan Uzaklaşıyor

Özbek, açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Muğla güvenilir bir kent olmaktan uzaklaşıyor. Bodrum ise bu özelliğini kaybetmiş durumda. Ağır Ceza Mahkemelerinde suç oranlarına bakarsak bunların %30’u dolandırıcılık üzerine. Bilişim dolandırıcılığı çok fazla. Bodrum, güvenilir bir turizm kenti olmaktan çıkıyor.”

Memurlar İçin Sürgün Yeri Olan Bodrum’da Rant Sağlayanlar Var

Özbek, Bodrum’daki güvenlik güçlerinin sayısının 180-200 bin kişilik bir nüfusa göre düzenlendiğini, ancak fiili yaşamın en az 500 bin kişi olduğunu ve yazın nüfusun 2 milyona çıktığını belirtti. “Bodrum’da 30-40 bin TL’ye yaşanacak yer zor bulunur hale geldi. Güvenlik güçleri ve memurlar kente gelmek istemiyor. Bu konuda kesinlikle önlem alınması gerekiyor,” dedi.

Özbek, taşınmazların rant olmaktan çıkarılması gerektiğini belirterek, “200 tane evi olan ve bunları kiraya veren insanlar var Bodrum’da. Bu rant kapısını kapatmadığınız sürece kira artış oranlarını engellemek mümkün değil. Bodrum’da yaşayan herkesin Bodrum’a kaydını alması gerekir ki ona göre bir güvenlik organizasyonu yapılsın,” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Anter Haber Haberin tamamı için linke tıklayınız


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ