Sinpaş GYO Kararı Yeniden Gözden Geçirilecek

Danıştay’dan Marmaris Kent Konseyi’ne Destek: Sinpaş GYO Kararı Yeniden Gözden Geçirilecek Marmaris Kent Konseyi’nin Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) A.Ş.’ye karşı açtığı davada Danıştay, yerel mahkemenin Konsey aleyhine verdiği kararı bir kez daha bozdu. Muğla 2. İdare Mahkemesi’nin, Sinpaş/Kızılbük projesine verilen “ÇED olumlu” kararına karşı açılan davayı, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin başka bir dava için sunulan […]

Sinpaş GYO Kararı Yeniden Gözden Geçirilecek

Danıştay’dan Marmaris Kent Konseyi’ne Destek: Sinpaş GYO Kararı Yeniden Gözden Geçirilecek

Marmaris Kent Konseyi’nin Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) A.Ş.’ye karşı açtığı davada Danıştay, yerel mahkemenin Konsey aleyhine verdiği kararı bir kez daha bozdu. Muğla 2. İdare Mahkemesi’nin, Sinpaş/Kızılbük projesine verilen “ÇED olumlu” kararına karşı açılan davayı, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin başka bir dava için sunulan bilirkişi raporuna dayanarak keşif bile yapmadan reddetmesinin ardından, Konsey itiraz etmişti.

Marmaris Kent Konseyi’nin duyurusuna göre, Danıştay 4. Dairesi yapılan itirazı değerlendirerek “Yüzeysel değerlendirme ile değil, gerçekçi, bilimsel, kamu yararı ve çevreyi koruyan bir rapor hazırlanmalı” diyerek kararı bozdu ve dosyayı yeniden karar verilmesi için yerel mahkemeye iade etti.

“Simgesel Örnek Olacak”

Kararla ilgili açıklama yapan Marmaris Kent Konseyi, şunları ifade etti:

“Her zaman söylediğimizi bir kez daha tekrar etmek istiyoruz. Mücadelemizde haklıyız ve kazanacağız. Proje alanı olan Milli Parkı dolaşan herkes doğaya verilen zararı, Milli Park’ın nasıl hunharca talan ve yıkıma uğratıldığını kendi gözleriyle görecektir. Yıkım gizlenemeyecek büyüklükte. Marmaris’in yaşayacağı kirlilik ve trafik krizini, kıyıların nasıl doldurularak kıyı kenar çizgisinin bozulduğunu ve devletin itibarının nasıl yok sayıldığını görmemek için kastın olması gerekir.

Durum böyle iken yerel mahkemenin verdiği kararın Danıştay’dan döneceğine adımız kadar emindik. Fakat adaleti kavuşmak uzadıkça talan ve işgal devam ediyor. Tarih bu belayı başımıza saranları, buna sessiz kalanları ve görevlerini layıkıyla yapmayanları unutmayacak. Sinpaş mücadelemiz, sadece para için çevreyi talan ederek halkı, doğayı, her türlü ahlaki ve kanuni değerlerimizi yok sayanlara karşı simgesel bir örnek olacaktır.”

Marmaris Belediye Başkanı Sinpaş İnşaatını Durdurmuştu

Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, inşaat yasağına rağmen çalışmaların devam ettiğine dair çıkan haberler üzerine Sinpaş inşaatında baskın denetimde bulunarak, kaçak olarak yapılan çalışmaların durdurulması talimatını vermişti.


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ