Hediye Güral Gür: Otel doluluklarında sıkıntı var, rezervasyonlar son dakikaya kaydı

NG Hotels Yönetim Kurulu Başkanı ve Hizmet İhracatçıları Birliği Turizm Sektör Komitesi Başkanı Hediye Güral Gür turizm sezonuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Hediye Güral Gür: Otel doluluklarında sıkıntı var, rezervasyonlar son dakikaya kaydı

NG Hotels Yönetim Kurulu Başkanı ve Hizmet İhracatçıları Birliği Turizm Sektör Komitesi Başkanı Hediye Güral Gür Bloomberg HT’de yayınlanan Üst Düzey programında Arzu Maliki’nin konuğu oldu.

Otel doluluklarında sıkıntı var, geçici olacağını umuyoruz

Şu anda otel doluluklarında bir sıkıntı olduğunu söyleyen Gür, “Hepimiz bunun kalıcı olmayacağına inanıyoruz o yüzden de umudumuzu kesmiyoruz. Umarım ki bir dahaki sene yüzde 80 doluluk yaşayacağımız bir sene yaşarız. Fazla arz olduğu zamanda doluluklara yansıyor” dedi.

“Türk turizmciler kapıda vize uygulamasının durdurulmasını mı istiyor?” sorusunu cevaplayan Gür, “Şu anda yükselen bir algı var işte Yunan Adaları çok güzel, daha uygun fiyatlı diye. Bundan faydalanmak isteyen tatilcileri de anlamak lazım yani bir şey diyemiyorum tabii ki… Burada da yine talebin iyi değerlendirilmesi lazım. Geçtiğimiz bayramda haberlere çıktı hep işte Rodos kapıyı kapattı ve birçok kişi kapıda kaldı. Özellikle bu tatilleri planlayan acentelerin de konuya hassasiyetle yaklaşması lazım. Bu aralar bazı misafirlerimizi kaptırıyor olabiliriz ama bunun da geçici olduğuna inanmak istiyorum. Şimdi tabii artan maliyetlerle turizmciler de bazı şeylere dayanmaya çalışıyorlar. Bunları dengeleyebildiğimiz zaman zaten her şey yoluna girecek” dedi.

Artık son dakika rezervasyonlar geliyor

NG Hotels performansını değerlendiren Gür, “Biz de sıkıntılı zamanlardan payımızı alıyoruz. Geleceğe dönük de yatırımlarımıza devam ediyoruz. İnsan kaynağına da yatırım yapıyoruz. Geçen yıllarda hep ileriye dönük rezervasyonlar alırdık şimdi daha böyle son dakika rezervasyonlar geliyor. Tatilci bir hafta içinde karar veriyor. Bizim agresif bir büyüme stratejimiz hiçbir zaman olmadı, yani otel sayısından ziyade o otelde ne kadar mutlu misafir ağırlıyoruz ne kadar iyi iş yapıyoruz ona bakıyoruz. Şu anda 4 otelde hizmet veriyoruz. İnşaat izinlerini alma aşamasında olduğumuz 2 yatırımımız daha var. Bir de hep bir yurtdışı yatırım hayalimiz vardı, Suudi Arabistan ve Dubai radarımızda. Yurtiçinde de bir tane Antalya’da projemiz var, bir tane de Bodrum’da projemiz var” diye ekledi.

Personelde sıkıntı yaşıyoruz

Hizmet ihracatında öne çıkan sorunlar hakkında değerlendirmede bulunan Gür, “ Bizim için en önemli sorun şu anda personel. Artık nitelikli personelin ötesinde sıfırdan başlatacağınız elemanda da sıkıntı yaşanıyor. Bu sıkıntılar pandemi döneminde başladı, çalışanlar otellerin ne zaman açılacağını bilmediği için başka sektörlere kaydılar” dedi.


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ