TÜRSAB Bodrum Başkanı Demir “Biz artık görgüsüz turiste hizmet ediyoruz”

TÜRSAB Bodrum Bölge Temsil Kurulu Başkanı Mustafa Demir’den Turizme Eleştiri TÜRSAB Bodrum Bölge Temsil Kurulu Başkanı Mustafa Demir, Turizm Günlüğü adlı haber sitesine verdiği demeçte hem işletmecilere hem de turistlere yönelik ağır eleştirilerde bulundu. “Artık Görgüsüz Turiste Hizmet Ediyoruz” Mustafa Demir, Bodrum’un müşteri potansiyelinin son 5-6 yılda büyük bir değişim gösterdiğini belirterek, “İngilizler, Almanlar, Hollandalılar, […]

TÜRSAB Bodrum Başkanı Demir “Biz artık görgüsüz turiste hizmet ediyoruz”

TÜRSAB Bodrum Bölge Temsil Kurulu Başkanı Mustafa Demir’den Turizme Eleştiri

TÜRSAB Bodrum Bölge Temsil Kurulu Başkanı Mustafa Demir, Turizm Günlüğü adlı haber sitesine verdiği demeçte hem işletmecilere hem de turistlere yönelik ağır eleştirilerde bulundu.

“Artık Görgüsüz Turiste Hizmet Ediyoruz”

Mustafa Demir, Bodrum’un müşteri potansiyelinin son 5-6 yılda büyük bir değişim gösterdiğini belirterek, “İngilizler, Almanlar, Hollandalılar, Belçikalılar artık Bodrum’a gelmez oldu” dedi. Bodrum’daki fiyat dengesizliğine dikkat çeken Demir, “Bir restoranda balık 350 lira, yan taraftaki restoranda aynı balık 4 bin lira. Dünyanın hiçbir yerinde yan yana restoranlarda fiyat farkı yüzde 1000 olmaz. Çünkü biz artık görgüsüz turiste hizmet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Oteller Dolmayınca İndirim Geldi

Demir, kendini yenileyemeyen ve trendlere ayak uyduramayan işletmelerin sıkıntı yaşadığını ifade etti. “İsmiyle, kalitesiyle müşterisini kazıklamamış otellerde yüzde 100 doluluk var. Polonyalı, Belçikalı, İngiliz ağırlıklı yabancı misafirlerimizin tamamı 5 yıldızlı her şey dahil otellerde kalıyor. İnsanlar odam temiz olsun, yemeğim düzgün olsun istiyor. Bu tip tesislerde yer bulamazsınız. Mart ayından dolmuştur” dedi.

Eleştirilerin Yankıları

Demir’in bu açıklamaları, turizm sektöründe geniş yankı buldu. Sektör temsilcileri yapılan açıklamanın Bodrum turizmi için eleştirinin ötesinde aşağılama ve hakaret içerikli olduğu dile getirdiler.

Turizm Günlüğü Haber Linki

5898 1

TÜRSAB Bodrum Bölge Temsil Kurulu Başkanı Mustafa Demir bir kaç gün önce yapılan basın toplantısında çelişkili açıklamalara devam etti;

TÜRSAB BTK Başkanı Mustafa Demir: “Artık lahmacun konuşmamalıyız.”

TÜRSAB BTK Başkanı Mustafa Demir ise basın açıklamasında şunları kaydetti: “Siz bir ürünü almadan önce fiyatını biliyor bu fiyatı ödemeye razı iseniz bu ürünü aldıktan sonra fişini paylaşmanız ya görgüsüzlüktür ya reklamdır ya da insanların emeğini boşa harcamaktır.

Bodrum’da şu anda 3 bin TL ye her şey dahil kişi başı otel de var çok daha pahalısı da var. Haklı olarak basın pahalı olanı haber yapıyor. İnsanlar aldıkları hizmetten menün ise burada bir sorun olmamalı. Bodrum’da 50 yıllık gelenekler var. Bodrum’daki bu sosyal medya fenomeni arkadaşlar bu 50 yıllık işletmeleri, gizli hazinelerimizi haber yapsınlar.

Bodrum bir marka ve bu marka değerinin de dünya da bir karşılılığı var ve insanlar bunu ödemeye razı. Ama rakip destinasyonlar aynı kalitedeki hizmeti daha ucuza verince turistler ister istemez oraya kayıyor. Bodrum turizmin de de rakipler arttı, o sebeple bizim planlamamızda satan ürünü satmaya devam etmemiz gerekiyor.

Lahmacun konuşmamalıyız artık. Bizim algıyı Bodrum’un güzelliklerine odaklandırmamız gerekiyor. Biz neyi daha iyi yaparsak rakiplerimizin önüne geçeriz bunu düşünmemiz gerekiyor. Bodrum gibi güzel bir markanın turist çekememesinde de bizim hatalarımız var.

Otellerimizin fiyatını indirebilmesi için haksız rekabet olmaması gerekiyor. Acilen otelci ile kısa süreli konaklama yapan işletmelerin rekabetini eşit hale getirmek gerekiyor”


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ