Sayın Aras Mafya Kim, Rant Çetesi Kim?

Sayın Aras Mafya Kim, Rant Çetesi Kim? Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı bir beyanatında: “Arkadaş Bizleri Mafya, Rant Çetesi İle Karıştırıyor Galiba” demiş. Kime demiş, niye demiş araştırma gereği dahi duymadım. Yanıt verilen kişinin bir bildiği olsa gerek ki Aras bunu önemsemiş ve savunmaya geçmiş. “Arkadaş Bizleri Mafya, Rant Çetesi İle Karıştırıyor Galiba” Bence sözü söyleyen […]

Sayın Aras Mafya Kim, Rant Çetesi Kim?

Baskan Aras Hizmetle Dolu 100 Gununu Kamuoyu ile Paylasti 8 860x573 1

Sayın Aras Mafya Kim, Rant Çetesi Kim?

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı bir beyanatında: “Arkadaş Bizleri Mafya, Rant Çetesi İle Karıştırıyor Galiba” demiş.

Kime demiş, niye demiş araştırma gereği dahi duymadım. Yanıt verilen kişinin bir bildiği olsa gerek ki Aras bunu önemsemiş ve savunmaya geçmiş.

“Arkadaş Bizleri Mafya, Rant Çetesi İle Karıştırıyor Galiba”

Bence sözü söyleyen karıştırmamış. Bodrum Belediye Başkanlığı koltuğuna ilk oturduğu dönemde Aras, yaptığı bir basın toplantısında “Beni Mafya ile görürseniz yazın arkadaşlar” diyerek, gazetecilere seslendi.

O toplantıda kendisine “bizim mafya olarak gördüğümüz kişi ya da kişilere siz iş insanı derseniz ne olacak” demiştim.

Bodrum Belediye Başkanlığı döneminde, halen suç örgütü lideri olarak yargılanan Ayhan Bora Kaplan ile birlikte aynı davadan cezaevinde bulunan Barış Kurt’a ait ASL Müşavirliğe, belediye olarak kaç imar planı işi verdiğini, neden verdiğini izah etmelidir. (Barış Kurt kimdir? AKP eski Ankara il başkan yardımcısı ve AKP Çankaya Belediye Meclis Üyesi.)

Elimde bulunan, İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu tarafından hazırlanan ve bakan onayından geçtikten sonra, Ahmet Aras’ın danıştaya itiraz etmesine rağmen, Danıştay Birinci Daire tarafın reddedilerek yargılanmasının önü açılan kaç dosya var, halkı bilgilendirmelidir.

Şimdilik kaydıyla, hakkında 26 adet soruşturma izni verilerek Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığına ya gönderilmiş ya da gönderilmek üzere olan dosya varken, beylik laflarla olayların ardındaki gerçeği gizlemeye çalıştığı aşikâr.

Soruşturmaya esas olan konular, yatırımcıya menfaat sağlama, yasal olmayan yapı ruhsatı ve yapı kullanma izni vermek olan Ahmet Aras’ın kastettiği Rantçı Çete Kimdir?

CHP’nin bir dönem 5’li çete olarak suçladığı şirketler bu kapsamda mıdır? Bu kapsamda ise bu firmaların daveti üzerine Fransa’da düzenlenen gayrimenkul fuarında Ahmet Aras ne yapıyordu?

Danıştay Birinci Daire 2024/840 Esas -2024/888 karar sayılı dosya için 23 Mayıs 2024 tarihinde verdiği hükümde;

Soruşturma izinlerine yapılan itirazların, 22 adedini reddederek yargı sürecinin önünü açmıştır. Bunların içerisinde Ahmet Aras, 9 ayrı dosyadan Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturulacak.

Deniz GYO, toplam 4 ayrı madde; Mevzuata aykırı tadilat ruhsatı düzenlemek, ruhsat ve inşası mevzuata aykırı olan yapılar için yapı kullanma izni vermek.

Seba İnşaat, 2 ayrı maddede; Yalıkavak İmar Planlarının iptal olmasına rağmen yapı ruhsatı düzenlemek, yasaya aykırı yapı ruhsatları düzenlemek, yasaya aykırı yapı kullanma izni vermek.

Kime ait olduğu tarafımızdan henüz tespit edilemeyen 3 ayrı madde aynı nedenler. Toplam 9 soruşturma izni verildi.

Ayrıca belediye başkan yardımcısı ve belediye personelinin bulunduğu 22 soruşturma izni;

Neva İnşaat; Yasaya aykırı yapı ruhsatı düzenlemek, gerçeğe aykırı belge düzenleyerek, yapı tatil zaptı düzenlememek, yapı ruhsatına aykırı yapı kullanma izni vermek.

Birleşik Gayrimenkul A.Ş; Mevzuata aykırı yapı ruhsatı düzenlenmesi

Ancak Ahmet Aras’ın içinde olmadığı, belediye personelinin soruşturma kapsamında olduğu;

Seba İnşaat, 2 ayrı maddede; Yalıkavak İmar Planlarının iptal olmasına rağmen yapı ruhsatı düzenlemek, yasaya aykırı yapı ruhsatları düzenlemek, yasaya aykırı yapı kullanma izni vermek.

Yine bu dosyada itiraz edilmediği için soruşturma kapsamında Mandarin Oriental bulunduğu gibi, Eski Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon hakkında verilmiş soruşturma izinleri de mevcut.

“Arkadaş Bizleri Mafya, Rant Çetesi İle Karıştırıyor Galiba”

Ne yazık ki Sayın Aras sizi bir şeyle karıştıran yok, siz suyu bulandırıp kendi yaptıklarınızın görünmesini istemiyorsunuz.

İlk 100 günde yaptıklarınızı goygoycu basınla, afyon verir gibi insanları etkilemeye çalışmanız nafile bir çaba.

Ne demeli

“İnkâr et Kurtul”

Sayın Aras Mafya Kim, Rant Çetesi Kim?

Vesselam…


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ