Bodrum’da Deniz Çöpleri İzleme Programının Dördüncüsü Gerçekleştirildi

Bodrum’da Deniz Çöpleri İzleme Programının Dördüncüsü Gerçekleştirildi TÜRÇEV (Türkiye Çevre Eğitim Vakfı) Muğla Şubesi ve Bodrum Belediyesi iş birliğiyle, Avrupa Çevre Ajansı’nın “Marine Litter Watch” (MLW) Deniz Çöpleri İzleme Programı kapsamında Bodrum’da plaj temizliği yapıldı. 26 Eylül Perşembe günü Gerenkuyu Halk Plajı’nda gerçekleştirilen etkinlikte, deniz çöpü sorunu ile mücadeleye dikkat çekildi. Geniş Katılımla Temizlik Etkinliğe, […]

Bodrum’da Deniz Çöpleri İzleme Programının Dördüncüsü Gerçekleştirildi

Bodrum’da Deniz Çöpleri İzleme Programının Dördüncüsü Gerçekleştirildi

TÜRÇEV (Türkiye Çevre Eğitim Vakfı) Muğla Şubesi ve Bodrum Belediyesi iş birliğiyle, Avrupa Çevre Ajansı’nın “Marine Litter Watch” (MLW) Deniz Çöpleri İzleme Programı kapsamında Bodrum’da plaj temizliği yapıldı. 26 Eylül Perşembe günü Gerenkuyu Halk Plajı’nda gerçekleştirilen etkinlikte, deniz çöpü sorunu ile mücadeleye dikkat çekildi.

Geniş Katılımla Temizlik

Etkinliğe, TÜRÇEV Muğla Şubesi ve Bodrum Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürü Hasan Duman, Temizlik İşleri ve Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, Bodrum Belediyesi Saha Çözüm ekibi, çevre otellerden yetkililer ve Bodrum’daki Saliha Veysel Oktay İlkokulu ile Yalıçiftlik Mustafa Yazıcı İlkokulu öğrencileri katıldı.

1,5 Saatte 24,6 Kilogram Atık Toplandı

MLW’nin kriterlerine uygun olarak 200 metre kıyı şeridinde yapılan temizlik çalışması yaklaşık 1,5 saat sürdü. Temizlik sırasında atıklar kategorilere ayrılarak sigara izmaritleri, cam ve plastik parçalar tek tek sayıldı. Toplamda 24,6 kilogram ağırlığında, 2.237 parça atık toplandı. Ayrıca öğrencilere, atıkların deniz yaşamına etkileri hakkında bilgilendirme yapıldı.

Veri Takibi ve Devamlılık Sağlanıyor

Etkinlik sonunda, belirlenen alanın koordinatları kayıt altına alınarak bölgenin izlenmesi ve veri devamlılığının sağlanması hedeflendi. Aynı bölgede yıl içerisinde gerçekleştirilen dördüncü etkinlik olan bu temizlik, deniz çöpü sorununa karşı mücadelenin önemine vurgu yaptı.

TÜRÇEV ve Bodrum Belediyesi, denizlerin korunması ve çevre temizliği konusundaki çalışmalarına aralıksız devam edeceklerini belirtti.


ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ