SON HABERLER

Aralık ayı boyunca her gün bu sebzeyi yiyin: B6 vitamini, potasyum, lif ve demir içeriyor

Sağlıklı ve dengeli bir diyet, bağışıklık sistemimizi güçlendirerek soğuk algınlığından korunmamıza yardımcı olur. Ayrıca, kış aylarında enerji seviyemizi yüksek tutmak için vitamin ve mineral açısından zengin besinler tüketmek gerekir. Özellikle C vitamini ve antioksidan bakımından zengin meyve ve sebzeler, vücudun direncini artırarak hastalıklara karşı koruma sağlar.

Aralık ayı boyunca her gün bu sebzeyi yiyin: B6 vitamini, potasyum, lif ve demir içeriyor

Kış aylarının gelmesiyle birlikte vücut direncinin zayıflaması ve soğuk algınlıklarının artması riski de artar. Bu yüzden bağışıklık sistemini güçlendiren besinlere yönelmek önemlidir.

Aralık ayında sık sık tüketilmesi tavsiye edilen sebzelerden biri lahana, sağladığı besin değerleri ile dikkat çekiyor.

Bağışıklık sistemini güçlendiriyor

C vitamini açısından zengin olmasının yanı sıra, B6 vitamini, potasyum, lif ve demir içerir. Ayrıca, flavonoidler gibi antioksidan maddeler de barındıran lahana, bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudu soğuk kış günlerine karşı korur. Bu sebze, aynı zamanda sindirim sistemini düzenleyerek genel sağlık üzerinde olumlu etkiler yaratır.

aralik ayi boyunca her gun bu sebzeyi yiyin b6 vitamini potasyum lif ve demir iceriyor 0 19ZmwX9d

Soğan da mutlaka tüketilmeli

Soğan da güçlü bir tada sahip olması nedeniyle her bireye hitap etmeyebilir, ancak soğuk mevsimde tüketilmesi faydalı olabilir. Soğan, içerdiği antioksidanlar ve vitaminlerle vücudun savunma sistemini destekler. Bu sebeple, kış aylarında daha sık soğan tüketmek, sağlığımızı koruma konusunda önemli bir adım olacaktır.

Soğanın vücut üzerindeki etkileri oldukça faydalıdır ve farklı şekillerde tüketilebilir. Dr. Diana Stuparu, soğanın, tiyosülfinatlar, sülfitler ve sülfoidler açısından zengin bir bileşime sahip olduğunu belirterek, bu bileşenlerin sarımsağa yakın güçlü antimikrobiyal özellikler taşıdığını vurguluyor.

Soğan, tarih boyunca bazı hastalıkları tedavi etmek, yaraları iyileştirmek ve ağrıyı hafifletmek amacıyla kullanılmış, doğal bir antibiyotik olarak kabul edilmiştir. Aynı zamanda soğan, anemiye karşı koruma sağlayan demir, sindirim sistemini destekleyen lif, elektrolit dengesini koruyan potasyum, cilt sağlığını destekleyen A vitamini, metabolizmayı artıran B vitamini ve bağışıklık sistemini güçlendiren C vitamini gibi pek çok önemli besin maddesi içerir. Soğanın, pilavlardan salatalara kadar çeşitli yemeklerde kullanılabilmesi, onu beslenmeye dahil etmeyi kolaylaştırır. Her ne kadar kokusu rahatsız edici olsa da sağlığa olan faydaları göz ardı edilmemelidir.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ