Yine Dümendeyiz (!)

Yine Dümendeyiz (!) Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras karayolu trafiğini rahatlatmak için “1 Temmuz 2024 Kabotaj Bayramı” n da Bodrum, Turgutreis ve Didim arasında, 2 Temmuz 2024 tarihinde ise Fethiye ile Marmaris arasında deniz otobüs seferleri başlatıyor. Ben Başkan Aras’tan havayolu taşımacılığı beklerken, denizyolu taşımacılığında çığır açabileceğini tahmin edemedim. Henüz karayolu toplu taşımacılığı içler […]

Yine Dümendeyiz (!)

Deniz ulasiminda yeni donem 1 Temmuzda Basliyor4

Yine Dümendeyiz (!)

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras karayolu trafiğini rahatlatmak için “1 Temmuz 2024 Kabotaj Bayramı” n da Bodrum, Turgutreis ve Didim arasında, 2 Temmuz 2024 tarihinde ise Fethiye ile Marmaris arasında deniz otobüs seferleri başlatıyor.

Ben Başkan Aras’tan havayolu taşımacılığı beklerken, denizyolu taşımacılığında çığır açabileceğini tahmin edemedim. Henüz karayolu toplu taşımacılığı içler acısı durumdayken.

Bu konu bir haftadır Bodrum’da, deniz ulaşımı konusunda ihtisas sahibi olmayanlar tarafından tartışılmakta. Onlar tartışa dursun. Ben olayı başka bir alana taşımak istiyorum.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi Komisyonu, 27.05.2024 tarihinde, 2024/4-162 sayılı kararı ile Bodrum, Turgutreis ve Didim arasında, ayrıca Fethiye ile Marmaris arasında deniz yolu toplu ulaşım hattını açarak, hatta yönelik sefer tarifesinin belirliyor.

Sonraki aşama olan Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı’ n dan izin alma süreci başlıyor, yetişirse 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramında deniz otobüsü seferlerine başlamayı planlıyor.

Yetişmezse ne olacak demeyeceğim, umarım yetişir.

Toplu taşıma işini çözememiş Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin denizyolu toplu taşımacılığını nasıl çözeceği merakla bekleniyor.

Alınan karardan başka elde ne var?

Deniz otobüslerinin yolcu iskeleleri hazırdır, peki deniz otobüsleri nerede derseniz, o yok ama acele etmeyin, dümende Ahmet Aras olacak seferler başlayınca.

Karar alınan hatlarda çalışacak deniz otobüsleri için, hat ihalesi yapılacak mı? Kaç deniz otobüsü çalışacak? Bu hatlar Muğla Toplu Taşıma A.Ş tarafından mı işletilecek? MUTAŞ’ a ait deniz otobüsü var mı?

Bu sorular bir kenara, bu işin içinde bir çapanoğlu var mı?

Muğla Büyükşehir Belediye Başkan’ ı Ahmet Aras, önce MUTAŞ’ a Bodrum’dan yol arkadaşı Uğur İlhami Özden’ i atadı.

CHP’ den Bodrum Belediye Meclis üyesi idi, tekrar aday adayı oldu, yer bulamadı, nereden hatırlayacaksınız? Kendine ev yapamayan köylünün olduğu alanda 85 bin metrekarelik alanı, nüfus kullanarak imara açtırmasından tabi ki.

Telekomünikasyon dan, enerjiye, enerjiden turizme, turizm den emlak sektörüne kadar uzanan birçok işte, ya kendisi ya da kan bağı olan kişiler tarafından yönetilen şirketlerin sahibi Uğur İlhami Özden, o kadar yoğun işleri arasında MUTAŞ’ a yönetim kurulu üyesi oldu.

Şeytanın avukatlığını yapmak her zamanki gibi bana düştü.

Başkan Aras, akçeli işlerin döndüğü başka şirketler kurarak Uğur İlhami Özden ‘i, ya yönetimde ya da şirketin başında görevlendireceği söylentileri kulağımıza gelmekte.

Bu işin bir kısmı. Bodrum Tanıtma Vakfını (BOTAV) uğrak alanı ilan eden Uğur İlhami Özden ile ilgili, bakalım buradan bir şey çıkacak mı?

Şeytan bu ya dürtüyor illa benim avukatlığımda mastır yap, doktora yap diye.

“BOTAV’ a nereden geldi bu konu” derseniz anlatayım. Bodrum Tanıtma Vakfı’ nın Başkanı Ahmet Aras ve Deniz Toplu Taşımacılığında en büyük şirketlerden birinin sahibi olan, Hamdi Akın da bu vakfın yönetim kurulu üyesi.

Hamdi Akın bildiğininiz gibi AKFEN Holding’ in büyük hissedarı, İDO İstanbul Deniz Otobüsleri Sanayi ve Ticaret A.Ş ‘nin de yarı hissesine sahiptir. Başta Marmara Denizi ve Ege Denizi’nde deniz toplu taşımacılığın da hakimiyet bu firmaya aittir.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’a deniz yolu taşımacılığı fikri, buradan mı geldi dersiniz?

Kabotaj Bayramında bu seferler başlayacak muhtemelen. Dümende Ahmet Aras olacak, kime ait deniz otobüsünün dümeninde olacak, merakla bekliyorum.

Pruvanız neta, dümeniniz viya olsun, demek isterdim.

Vesselam

Not: Sahi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Bodrum’ da kaçak iskeleleri yıkıyordu, Bodrum Loft ‘tada uğrar mı dersiniz?


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ