Bodrum SMMM Odası Üyelerinden Enflasyon Muhasebesine Sert Tepki

Bodrum SMMM Odası Üyelerinden Enflasyon Muhasebesine Sert Tepki Bodrum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (SMMM) Odası üyeleri, Bodrum Vergi Dairesi önünde toplanarak enflasyon muhasebesi ve yılda dört bilanço yapılması zorunluluğuna ilişkin sert bir açıklamada bulundu. “Taşınabilir Bir Yük Değil” Bodrum SMMM Odası Üyeleri tarafından yapılan açıklamada, “Enflasyon Muhasebesi ve Yılda Dört Bilanço yapmak taşınabilecek bir yük […]

Bodrum SMMM Odası Üyelerinden Enflasyon Muhasebesine Sert Tepki

Bodrum SMMM Odası Üyelerinden Enflasyon Muhasebesine Sert Tepki

Bodrum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (SMMM) Odası üyeleri, Bodrum Vergi Dairesi önünde toplanarak enflasyon muhasebesi ve yılda dört bilanço yapılması zorunluluğuna ilişkin sert bir açıklamada bulundu.

“Taşınabilir Bir Yük Değil”

Bodrum SMMM Odası Üyeleri tarafından yapılan açıklamada, “Enflasyon Muhasebesi ve Yılda Dört Bilanço yapmak taşınabilecek bir yük değildir” denildi. Oda üyeleri, geçici vergi dönemlerinde bilanço yapılması zorunluluğunun kendilerini sokağa çıkmaya mecbur bıraktığını belirtti.

“Maliye Bakanlığı’nın Kararları Sağlıklı Değil”

Açıklamada, enflasyon muhasebesinin ara dönemlerde uygulanmasının sakıncalar içerdiği, bunun yanında ara dönemde bilanço istenmesinin Maliye Bakanlığı’na olan güveni sarstığı ifade edildi. Vergi adaletine vurgu yapılarak, bu adaletin sağlanmasının vergi gelirlerinin artmasına katkı sağlayacağı belirtildi.

“Türkiye Bizim Üzerimizden Dijitalleşiyor”

Oda üyeleri, Türkiye’deki dijitalleşme sürecinde önemli bir yük taşıdıklarını belirterek, bu sürecin hız ve plansızlık nedeniyle kaos ürettiğini söyledi. “Türkiye bizim üzerimizden dijitalleşiyor” diyen Oda üyeleri, bu süreçte kamunun en verimli insan kaynağı olduklarını, ancak emeğin karşılığını alamadıklarını vurguladı.

“Mali Tatil Yapamıyoruz”

Oda üyeleri, sözde mali tatilin gerçek bir tatil olmadığını, hafta sonları ve bayramlarda dahi çalıştıklarını belirtti. Ayrıca, mevzuatın karmaşık ve sürekli değişen yapısının iş yaşamını olumsuz etkilediğini ifade ederek, vergi sisteminin sadeleştirilmesi gerektiğini dile getirdiler.

“YMM Vesayetini Kaldırın”

Bodrum SMMM Odası, 35 yıl önce hazırlanan 3568 sayılı yasanın adaletsizlik içerdiğini ve Yeminli Mali Müşavirlerin (YMM) vesayetini istemediklerini belirtti. Meslek yasasının yeniden düzenlenmesi gerektiğini vurgulayan Oda üyeleri, yeni eylemlerle bu eşitsizliğin üzerine kararlılıkla gideceklerini açıkladı.

“Artık Yeter”

Son olarak, Oda üyeleri yaşadıkları sorunların çözümünü beklemek yerine, bu sorunları doğrudan dile getirip çözüm önerileri sunacaklarını belirtti. “Artık yeter” diyen Oda üyeleri, katılımcı ve çözümlere odaklanan bir taraf olacaklarını, itaat etmeyeceklerini ve boyun eğmeyeceklerini vurguladılar.


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ