Muğla’da “Yerelde Kırsal Kalkınma Modeli: MUĞLA” Projesi İçin İmzalar Atıldı

Muğla’da “Yerelde Kırsal Kalkınma Modeli: MUĞLA” Projesi İçin İmzalar Atıldı Muğla’daki üreticilerin ürettikleri ürünleri hak ettikleri değerden pazarlamaları ve daha geniş satış kanallarında sunmaları amacıyla Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen “Yerelde Kırsal Kalkınma Modeli: MUĞLA” projesi için imzalar atıldı. Muğla Valiliği himayelerinde hazırlanan proje, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) ve Muğla […]

Muğla’da “Yerelde Kırsal Kalkınma Modeli: MUĞLA” Projesi İçin İmzalar Atıldı

Muğla’da “Yerelde Kırsal Kalkınma Modeli: MUĞLA” Projesi İçin İmzalar Atıldı

Muğla’daki üreticilerin ürettikleri ürünleri hak ettikleri değerden pazarlamaları ve daha geniş satış kanallarında sunmaları amacıyla Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen “Yerelde Kırsal Kalkınma Modeli: MUĞLA” projesi için imzalar atıldı. Muğla Valiliği himayelerinde hazırlanan proje, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) ve Muğla Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığının finansal desteği ile hayata geçirildi.

Projenin sözleşmesi, Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, Güney Ege Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ümit Gülyağı ve proje ortaklarından Muğla Ticaret Borsası Başkanı Hurşit Öztürk, Köy-Koop Muğla Birlik Başkanı Eray Çiçek, Muğla Or-Koop Birliği Başkanı Ahmet Çetiner, Muğla Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği adına Burak Bolel ve Fethiye Alabalık Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Yıldırım tarafından imzalandı.

Proje kapsamında, Muğla’daki çiftçiler, arıcılar, toprak havuzda balık üretimi yapanlar ve diğer tüm üreticilerin ürettikleri ürünler, proje çerçevesinde belirlenecek bir MUĞLA markası ile Köy-Koop, Kooperatifler ve Birlikler aracılığıyla hak ettiği değerden pazara ulaştırılacak. Bu sayede satış kanalları çeşitlendirilecek ve kırsalda yaşayan üreticilerin ekonomik gelirlerinin artırılması hedefleniyor.

Vali Dr. İdris Akbıyık, proje ile ilgili yaptığı açıklamada, “Kırsal kalkınma projeleri ile kırsal alanlarda yaşayan vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmeyi, sürdürülebilir üretim modelleri oluşturmayı ve tarımsal potansiyelimizi en üst düzeye çıkarmayı hedefliyoruz. Bu vesileyle projemizin ilimize, çiftçilerimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyor, emeği geçen tüm kurumlara ve paydaşlara teşekkür ediyorum,” dedi.

Proje çerçevesinde, markalaşma ve örgütlenme faaliyetleri ile yerel ürünlerin katma değeri artırılacak. Otoyol kenarlarında inşa edilecek satış yerleri ve e-ticaret imkânları sayesinde bölge halkının yeni pazar olanakları genişletilecek ve ekonomik kazançları artacak. Ayrıca, yerel ürünler gıda sektöründe daha profesyonel bir biçimde temsil edilecek ve güvenilir gıda kategorisinde yer alacak.

Proje kapsamında yapılacak çalışmalar arasında kooperatifleşme faaliyetleri, markanın ismi ve tasarımının belirlenmesi, kooperatifler ve birliklere markalaşma konusunda eğitim verilmesi, üreticilere e-ticaret konusunda bilgi ve beceri kazandırılması, markaya ait internet sitesi kurulması ve reklam çalışmaları yapılması yer alıyor. Ayrıca, belirlenen karayolu güzergahlarına ve şehir merkezlerine totem, billboard ve afişlerin konumlandırılması; Milas, Köyceğiz ve Seydikemer ilçelerinde modern Muğla mimarisiyle tasarlanacak satış noktalarının oluşturulması planlanıyor.

Bu önemli proje ile Muğla’da yerelde kırsal kalkınmanın desteklenmesi ve bölge halkının ekonomik refahının artırılması hedefleniyor.


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ