Bodrum’da Kaçak Yapılaşma İddiaları: İktidar ve Muhalefet “Kol Kola”

Bodrum’da Kaçak Yapılaşma İddiaları: İktidar ve Muhalefet “Kol Kola” T24 yazarı Tolga Şardan, Bodrum’daki kaçak yapılaşmayı mercek “Büyüteç” altına aldı ve iktidar ile muhalefetin bu konuda “kol kola” hareket ettiğini öne sürdü. Şardan, Bodrum’daki kaçak yapıların sahipleri arasında siyasetin hem iktidar hem de muhalefet bloklarındaki bireyler ve şirketlerin bulunduğunu belirtti. Bodrum, Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir’in […]

Bodrum’da Kaçak Yapılaşma İddiaları: İktidar ve Muhalefet “Kol Kola”

Bodrum’da Kaçak Yapılaşma İddiaları: İktidar ve Muhalefet “Kol Kola”

T24 yazarı Tolga Şardan, Bodrum’daki kaçak yapılaşmayı mercek “Büyüteç” altına aldı ve iktidar ile muhalefetin bu konuda “kol kola” hareket ettiğini öne sürdü. Şardan, Bodrum’daki kaçak yapıların sahipleri arasında siyasetin hem iktidar hem de muhalefet bloklarındaki bireyler ve şirketlerin bulunduğunu belirtti.

Bodrum, Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir’in eserlerine ve Mazhar Fuat Özkan’ın “Bodrum… Bodrum…” şarkısına ilham kaynağı olmuş bir ilçe olarak bilinirken, günümüzde inşaat rantıyla gündemde. Şardan’a göre, turizm ve gece hayatının yanı sıra, Bodrum’un imar rantı da iştah kabartıyor. Özellikle, iktidar ve muhalefetin aynı düzlemde buluştuğu tek alanın Bodrum’daki imar rantı olduğu belirtiliyor.

Tolga Şardan, daha önceki yazılarında da imar konusunun önemine dikkat çekmiş ve 31 Mart yerel seçimlerinden başarıyla çıkan muhalefeti bekleyen en önemli tehlikenin imar konusu olduğunu dile getirmişti. Bodrum’daki imar rantını tüm açıklığıyla gözler önüne seren Danıştay 1. Dairesi’nin bir kararına ulaştığını belirten Şardan, bu kararın Bodrum Belediyesi ve belediye görevlileri hakkında olduğunu ifade etti.

Danıştay 1. Dairesi’nin görev alanına giren bu dosya, kamu görevlileri hakkında verilen kararlardan biri. Bodrum Belediyesi hakkında geriye dönük pek çok Danıştay kararı olduğunu vurgulayan Şardan, önceki Belediye Başkanları Mehmet Kocadon ve Ahmet Aras başta olmak üzere, imar müdürleri, müdür vekilleri, yapı kontrol birimi çalışanları ve zabıta personeli hakkında birçok evrakın Danıştay’da incelenip karara bağlandığını belirtti.

Şardan’ın ulaştığı Danıştay kararı, eski başkanlar Kocadon ve Aras ile birlikte toplam 16 belediye görevlisini yakından ilgilendiriyor. İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu tarafından hazırlanan ve Danıştay’da görülen “kaçak imar ve inşaatlar” dosyasına göre, Bodrum’da 4 bin 242 kaçak yapı tespit edilmiş durumda.

Belediye başkanları ve görevliler hakkındaki iddia ise, tespit edilen 4 bin 242 kaçak yapının yıkımının sağlanmaması yönünde. Şardan, kaçak yapı denildiğinde sadece ruhsatsız inşa edilen yapılar değil, ruhsata uygun inşa edilmeyen ve projelere ruhsatsız eklemeler yapılan yapıların da anlaşılması gerektiğini ifade ediyor.

Tolga Şardan’ın bu konudaki yazısının tamamını okumak için linke tıklayınız.


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ