Ege’nin iki yakası bir araya geldi, dostluk şarkıları söylendi

Muğla’nın Bodrum ilçesi ile 7 mil uzaklıktaki İstanköy (Kos) Adası belediyelerinin ortaklaşa düzenlediği İki Yaka Kültür Festivali 2. Bodrum- Kos Dostluk Konseri ilçede renkli görüntülere sahne oldu. CHP’li Belediye Başkanı Tamer Mandalinci “Aynı maviye, gökyüzüne, kültürel değerlere ve özlere sahibiz.” Dedi.

Ege’nin iki yakası bir araya geldi, dostluk şarkıları söylendi

Muğla’nın Bodrum ilçesi ile 7 mil uzaklıktaki İstanköy (Kos) Adası belediyelerinin ortaklaşa düzenlediği İki Yaka Kültür Festivali 2. Bodrum- Kos Dostluk Konseri ilçede renkli görüntülere sahne oldu. CHP’li Belediye Başkanı Tamer Mandalinci “Aynı maviye, gökyüzüne, kültürel değerlere ve özlere sahibiz.” Dedi.

image 870x 670a430c81060 1

Muğla’nın Bodrum ilçesi ile 7 mil uzaklıktaki İstanköy (Kos) Adası belediyelerinin ortaklaşa düzenlediği 2. Bodrum- Kos Dostluk Konseri ilçede renkli görüntülere sahne oldu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Belediyesi, İki Yaka Kültür Festivali Komitesi ile Kumbahçe Mahalle Muhtarlığı iş birliğiyle yapılan 5. Uluslararası İki Yaka Kültür Festivalinin ilk gününde 2. Bodrum- Kos Dostluk Konseri gerçekleşti.

11-12-13 Ekim tarihlerinde Kumbahçe Meydanında düzenlenecek olan 5. Uluslararası İki Yaka Kültür Festivalinin ilk gününde, İstanköy (Kos) Adası’ndan gelen halk oyunları ekibi ve davetlilerle Bodrum caddelerinde renkli kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

TÜRKÇE VE YUNANCA DOSTLUK ŞARKILARI SÖYLENDİ

Akşam saatlerinde Belediye Meydanından Kumbahçe Meydanına Türk ve Yunan bandosu eşliğinde kortej yürüyüşüyle etkinlikler devam etti. Bando gösterileri alanda ilgiyle takip edilirken sanatçılar Lefteris Stefanopoulos ile Söylev Ezgi Uludağ dostluk şarkılarıyla eğlence dolu saatler yaşattı.

  1. Bodrum- Kos Dostluk Konserine Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, İzmir Başkonsolosu Alexandros Konstas, Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Kos Belediye Başkanı Theodosis Nikitaras, Kos ve Bodrum Belediyesinden başkan yardımcıları, meclis üyeleri, İki Yaka Kültür Festivali Komitesi, Kos halkı ile Bodrum yaşayanları ve basın mensupları katıldı.

EGE’DEN DÜNYAYA DOSTLUK MESAJI VERİYORUZ

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci ise 29 Eylül’de Kos Adası’nda Dostluk Konserinin ilk ayağının gerçekleştiğini belirtirken, “Ege’nin iki kıyısında birbirine bakan bu iki komşu beldenin böyle güzel kültürel etkinliklerle dostluğunu, kardeşliğini kültürünü pekiştirmesi hepimiz için, dünya için çok önemli bir mesaj. Aynı maviye, aynı gökyüzüne, aynı kültürel değerlere ve aynı özlere sahibiz. ” dedi.

BELEDİYE BAŞKANLARI OLARAK HEDEFLERİMİZ AYNI

Kos Belediye Başkanı Theodosis Nikitaras, iki başkanın da aynı hedef için koşturduklarını söylerken sevgi, dostluk ve barış mesajları vererek, “Bizi birleştirmiş olan şeyler o kadar fazla ki bir kez daha ellerimizi uzatıyoruz, bir oluyoruz. İki yaka bizi yine burada birleştiriyor ve öne yürüyoruz. Bu mükemmel akşamın bir kez daha hep beraber tadınız çıkaralım.” dedi.

Dostluk Konserinde hediye ve plaket takdimleri yapılırken Kos’ta bir parçası Bodrum Belediye Başkanı Mandalinci’ye sunulan hediyenin diğer parçası da Bodrum’da verilerek iki dost görselinin bulunduğu hediye beğeni topladı.

Lefteris Stefanopoulos ile Söylev Ezgi Uludağ düetiyle devam eden konserde Yunanca ve Türkçe şarkılar katılımcılar tarafından ilgiyle dinlendi.

12 ve 13 Ekim’de halk oyunu gösterileri, yemek atölyeleri, defileler, söyleşilerle dolu geçecek festivalde, 12 Ekim Cumartesi 12.30’da 5. Uluslararası İki Yaka Kültür Festivalinin açılış töreni yapılırken 20.30’da Şevval Sam’ın muhteşem performansı ile Gala Konseri düzenlenecek.

Kaynak: Anterhaber.com/Melis Anter


ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ