“11. Bodrum Uluslararası Optimist Yarışları (BIOR) Türk Milli Takımı Zaferle Kapandı”

Muğla’nın Bodrum ilçesinde düzenlenen 11. Bodrum Uluslararası Optimist Yarışları (BIOR), Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleriyle sona erdi. 7 ülkeden yaklaşık 400 sporcu, Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) tarafından İçmeler açıklarındaki özel parkurda gerçekleşen yarışlara katıldı.

“11. Bodrum Uluslararası Optimist Yarışları (BIOR) Türk Milli Takımı Zaferle Kapandı”

AA 20231015 32416294 32416291 11 BODRUM ULUSLARARASI OPTIMIST YARISLARI SONA ERDI

“11. Bodrum Uluslararası Optimist Yarışları (BIOR) Türk Milli Takımı Zaferle Kapandı”

Muğla’nın Bodrum ilçesinde düzenlenen 11. Bodrum Uluslararası Optimist Yarışları (BIOR), büyük bir heyecanla sona erdi. Bodrum Belediyesi Bodrumspor Yelken Şubesi tarafından organize edilen etkinlik, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleriyle gerçekleşti.

Bu uluslararası yelken yarışlarına 7 farklı ülkeden yaklaşık 400 sporcu katıldı. Yarışlar, Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) tarafından düzenlenen faaliyetler kapsamında yer aldı ve İçmeler açıklarındaki özel bir parkurda gerçekleştirildi.

Yarışların sonuçlarına göre, Türk Milli Takımı büyük başarılar elde etti. Optimist sınıfında genel sıralamada ilk 10’a giren sporcular, kürsüye çıkma başarısı gösterdi. Birinci sırayı Türk Milli Takımı’ndan Mehmet Erkut Budak alırken, ikinci sırayı ARM Urla Yelken Gençlik ve Spor Kulübü’nden Alp Çınar, üçüncü sırayı ise Yalıkavak Yelken Kulübü’nden Cengiz Eren Güvenç elde etti.

Cengiz Eren Güvenç, optimist juniorda birinci sırada yer aldı. Optmist kızlarda ise Türk Milli Takımı’ndan Derin Değişen birinciliği kazandı.

Türkiye, uluslararası alandaki başarısını gösteren bir ülke olarak öne çıktı. Ülke kupasında Türkiye birinci, Bulgaristan ikinci ve Azerbaycan üçüncü sırayı aldı. Takım yarışında da Türk Milli Takımı birinci, Yalıkavak Yelken Kulübü ikinci ve Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü üçüncü oldu.

Dereceye giren sporcular, düzenlenen törenle kupa, madalya ve hediyelerini aldılar.

Bodrum Belediye Başkan Vekili Tamer Mandalinci, organizasyonun önemini vurgulayarak, Bodrum’un uluslararası alanda tanıtılmasının değerini belirtti ve organizasyona katılan ekiplerin turizm elçisi olarak görev yaptığını söyledi.**


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ