Kasım Süleymani büstü Sepahan’a pahalıya patladı

İran’ın Sepahan takımı, siyasi bir büst yüzünden AFC’den hükmen mağlubiyet ve yüklü para cezası ile nasibini aldı.

Kasım Süleymani büstü Sepahan’a pahalıya patladı

kasim suleymani bustu sepahana pahaliya patladi ZYHNWprq

Asya Futbol Konfederasyonu (AFC), stadyumda yaşanan siyasi simge krizi sebebiyle İran’ın Sepahan takımına ağır bir yaptırım uyguladı.
AFC, İsfahan’daki Nakş-ı Cihan Stadyumu’nda oynanması planlanan ancak Suudi Arabistan temsilcisi EI-İttihad’ın bir büst sebebiyle sahaya çıkmayı reddettiği maçla ilgili nihai kararını açıkladı.

IRNA’nın aktardığı bilgilere göre, AFC’nin Disiplin ve Etik Komitesi, karşılaşmanın iptaline yol açan olayları değerlendirerek Sepahan’ı suçlu buldu. Karara göre Sepahan, EI-İttihad ile oynanacak maçta 3-0 hükmen yenik sayıldı.

Ek olarak, İran temsilcisine maddi bir ceza olarak 200 bin dolar ödeme cezası verilirken, Asya Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk üç iç saha maçını seyircisiz oynama cezası da kulübün yükümlülükleri arasına eklendi.

iran2 23830266

Fotoğraf: AA

KASIM SÜLEYMANİ BÜSTÜ OLAY OLDU

Asya Şampiyonlar Ligi C Grubu’ndaki mücadelede İran’ın Sepahan ile Suudi Arabistan’ın El-İttihad takımı arasında İsfahan şehrindeki Nakş-i Cihan Stadyumu’nda gerçekleşmesi beklenen maç, siyasi bir sembolün odağı haline gelmesi sebebiyle gerçekleşmedi.

El-İttihad ekibi, stadyumun oyuncu tünelinde yer alan ve İran’ın eski Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’ye ait büstün kaldırılmasını talep etti. Taleplerinin karşılanmaması üzerine, Suudi temsilcisi maça çıkmayı reddettiğini bildirdi.

Sepahan kulübü ise Suudi rakiplerinin büstü bir gün öncesinde sorun etmeden antrenman yaptıklarını belirterek, bu durumun maksatlı olarak siyasi bir çekişme yaratmak için kullanıldığını savundu.

iran3 23830268

Fotoğraf: AA

İran Futbol Federasyonu yetkilileri, Süleymani büstünün 2021 yılında stadyuma yerleştirildiğini ve olayın maçla doğrudan bir ilgisinin olmadığını ifade etti.

AFC tarafından sosyal medya üzerinden yapılan duyuruda ise maçın “önceden tahmin edilemeyen ve beklenmeyen durumlar” nedeniyle iptal edildiğine vurgu yapıldı.

ABD’nin 2020 yılı başında Bağdat’ta düzenlediği hava saldırısı sonucu yaşamını yitiren Süleymani, İran’da ulusal bir kahraman olarak anılıyor.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, mevzu bahis durumu Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı ile görüştüğünü ve “sporun politik amaçlar için araçsallaştırılmaması” gerektiği konusunda mutabık kaldıklarını açıkladı. (AA)


ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ