Gerçek hayaletli köy! Sadece 8 kişi yaşıyor! Buraya gelenin tüyleri ürperiyor! Paranormal olaylar…

O ilimizin en ücra köşesinde, sadece 8 kişinin yaşadığı bir yerleşim yeri bulunuyor! Bu köye girenlerin tüyleri adeta diken diken oluyor! Bomboş evler, ıssız sokaklar… Bu köy adeta hayaletli! Paranormal olaylar bile…

Gerçek hayaletli köy! Sadece 8 kişi yaşıyor! Buraya gelenin tüyleri ürperiyor! Paranormal olaylar…

Derinlerde, ilin en ücra köşesinde, sadece 8 kişinin yaşadığı gizemli bir köy mevcut. Bu esrarengiz köyde, doğaüstü olayların olduğu iddia ediliyor. İnsanların tüylerinin ürperdiği, evlerin bomboş olduğu ve sokakların sessizliğe gömüldüğü bu köy adeta hayaletli!

PARANORMAL OLAYLARIN MERKEZİ

kapak 132448

İzmir’in Ödemiş ilçesine bağlı Lübbey köyü, sadece 5 kişinin yaşadığı ücra bir yerleşim yeri olarak biliniyor. Ancak pandemi sonrası köye olan ilgi artarak nüfusu 8’e yükseldi. Bu köyün tarihi evleri ve sessiz sokakları, ilginç bir atmosfer yaratıyor ve Youtuber’ların dikkatini çekmeye başladı. Ancak, gelen ziyaretçilerin gece saatlerinde “paranormal” videolar çektiği ve köyün adının korkunç bir şekilde anıldığı iddiaları, köy sakinlerini rahatsız etmeye başladı.

Köyde yaşayan Mehmet Güler isimli bir köy sakini, köylerinin turizme kazandırılmasını istediklerini ancak bazı videoların köyünü yanlış şekilde tanıttığını ifade etti. Geceleyin köye gelen gençlerin eski evlere sprey boya ile şekiller çizdiğini ve “paranormal” videolar çektiğini belirten Güler, bu videoların köylerini korkunç bir yer gibi gösterdiğini belirtti.

İZMİR’İN ÖDEMİŞ İLÇESİNDE

resized 35596 a558927 21

Lübbey köyü, İzmir Ödemiş’e bağlı Lübbey (Lütbey) Yaylası’nda bulunuyor. Tarihi ve doğal değerleri bünyesinde barındırıyor. Mimar ve Prof. Dr. Ülkü Altınoluk, Lübbey köyünün önemine vurgu yaparak, bu tarihi ve arkeolojik mirasın korunması ve gelecek nesillere aktarılması gerektiğini belirtti. Lübbey köyü, antik döneme ait kalıntıları da bünyesinde barındırıyor.

OSMANLI DÖNEMİNDE EŞKİYALARIN SIĞINAĞIYDI

trerte

Lübbey köyünün Osmanlı döneminde eşkıyalar için stratejik bir öneme sahip olduğunu belirten Emekli Tarihi Öğretmeni Behiç Galip Yavuz, köyün tarihi ve arkeolojik önemine dikkat çekti. Yörede antik mezarlara rastlandığını ve bu köyün antik dönemde bir yerleşim birimi olduğunun kanıtlandığını ifade etti. Ayrıca köyün Osmanlı döneminde eşkıyaların sığınağı olarak kullanıldığını ve mimari yapısının bu dönemin zorluklarına karşı tasarlandığını belirtti.


ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ