Ödüller Sahiplerini Buldu

Muğla’nın Milas ilçesinde düzenlenen 13. Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması’nda birinciliği Polonya’dan Jerzy Gluszek kazanırken, ikinciliği Küba’dan Michel Moro Gomez ve üçüncülüğü Türkiye’den Cenk Alparslan aldı. Yarışma, 58 ülkeden 433 karikatüristin katılımıyla gerçekleşti ve toplamda 1606 karikatür değerlendirildi.

Ödüller Sahiplerini Buldu

turhan selcuk karikatur yarismasi nin odulleri verildi hem dusundurdu hem guldurdu

Ödüller Sahiplerini Buldu

Muğla’nın Milas ilçesinde bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması’na 58 ülkeden 433 karikatürist katıldı. Toplamda 1606 karikatürün değerlendirildiği yarışmada birinciliği Polonyalı Jerzy Gluszek, ikinciliği Kübalı Michel Moro Gomez, üçüncülüğü ise Türk Cenk Alparslan kazandı. Yarışmanın ödül töreni, çok sayıda siyasi ve sivil toplum kuruluşu temsilcisinin katılımıyla Çöllüoğlu Hanı’nda gerçekleşti.

Yarışmanın seçici kurulu, Turhan Selçuk’un eşi Ruhan Selçuk’un da aralarında bulunduğu tanınmış isimlerden oluşuyor. Ruhan Selçuk, yarışmanın önemine dikkat çekerek, “Karikatür, insanları sonsuzluğa taşıyan en güçlü sanatsal anlatım biçimlerinden biridir. Eşim Turhan Selçuk, karikatürleriyle toplumsal yaralara dokunmuş, insanların duygu ve düşüncelerini yansıtmıştır,” dedi.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise, “Turhan Selçuk dünya çapında bir sanatçıdır. Yarışma, ülkemiz için son derece önemli bir etkinliktir,” açıklamalarında bulundu.


ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ