Bodrum, Yaz Sonu Turizm Hareketliliğini Sürdürüyor: Doluluk Oranları Yüksek

Yaz sezonunun sona ermesine rağmen Bodrum’da turistik hareketlilik devam ediyor. Otel doluluk oranları yüzde 70’in üzerinde seyrediyor. Belediye Başkanı Ahmet Aras, 2023 turizm hedeflerine şimdiden yaklaşıldığını ifade etti. Eylül ve Ekim ayları tatil için en uygun zaman dilimi olarak görülüyor.

Bodrum, Yaz Sonu Turizm Hareketliliğini Sürdürüyor: Doluluk Oranları Yüksek

AA 20231024 32500297 32500285 TURIZM SEZONUNUN UZADIGI BODRUMDA YOGUNLUK SURUYOR

Bodrum, Yaz Sonu Turizm Hareketliliğini Sürdürüyor: Doluluk Oranları Yüksek

Türkiye’nin turizm cenneti Bodrum, yaz sezonunun sona ermesine rağmen turistik hareketliliğini sürdürüyor. Tarihi, kültürel ve eğlence anlamında çeşitli aktivitelerle turistleri ağırlayan Bodrum’da, otel doluluk oranları oldukça yüksek. Belediye Başkanı Ahmet Aras, 2023 turizm hedeflerine şimdiden yaklaşıldığını ifade ediyor.

Doluluk Oranları ve Turist Çeşitliliği

Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Ömer Faruk Dengiz, büyük ölçekli otellerin doluluk oranlarının yüzde 70’in üzerinde olduğunu, orta ölçekli otellerde ise doluluk oranlarının yüzde 50’nin üzerinde seyrettiğini belirtiyor. Dengiz, Bodrum’un kış aylarında da tatil için tercih edilebileceğini söyledi.

Etkinlikler ve Dev Kruvaziyerler

Belediye Başkanı Ahmet Aras, Cumhuriyet’in 100. yılına özel etkinliklere yoğun katılım beklediklerini ve ilçede uluslararası organizasyonların sıklıkla gerçekleştiğini belirtti. Ayrıca, yolcu gemilerinin limana demirlemesi ile çarşı esnafına ve diğer işletmelere büyük katkı sağlandığını ifade etti.

Turizmi Geliştirmek için Yatırım Şart

Ahmet Aras, ülkemizin döviz girdisine ihtiyacı olduğunu, bu sebeple turizmi geliştirmek için her türlü yatırımın ve çalışmanın yapılması gerektiğini söylüyor.


ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ