Bodrum’da Tartışmalı Konut Projesine Kapasite Artışı

Cumhuriyet’ten Şeyda Öztürk’ün haberine göre, Muğla Bodrum’da çevre savunucularının tepkisini çeken otel projesi için kapasite artışı talebinde bulunuldu. Onaylanırsa toplam villa sayısı 97’ye çıkacak. Çevre savunucuları ve Bodrum Yurttaş İnisiyatifi, bölgenin doğal yaşamını korumak için mücadele ediyor.

Bodrum’da Tartışmalı Konut Projesine Kapasite Artışı

6c53ebee 30e0 4283 a56e 74b33a155b6a

Bodrum’da Tartışmalı Konut Projesine Kapasite Artışı

Cumhuriyet gazetesinden Şeyda Öztürk’ün haberine göre, Muğla’nın Bodrum ilçesinde, yaşam savunucularının tepkisine neden olan otel projesi için kapasite artışı talebinde bulunuldu. Birleşik Gayrimenkul Geliştirme ve İnşaat Anonim Şirketi, Gökçebel mevkiinde satın aldığı Hazine arazisi üzerinde 91 villa yapımı için “Çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir” kararı aldı ve çalışmalara başladı. Yeni taleple birlikte toplam villa sayısı 97’ye çıkacak.

Bölgede, özellikle Bodrum Yurttaş İnisiyatifi ve çevre savunucularının, Akdeniz foklarının da yaşam alanı olduğu bu bölgeye yönelik ciddi tepkileri bulunuyor. Şirketin yeni kapasite artışı talebi, bakanlığın internet sitesinde de yer aldı.

Yaşam savunucuları, projenin doğal hayatı ve ekosistemi tehlike altına aldığını, aynı zamanda dağın iş makineleri tarafından parçalanmasının doğa katliamı olduğunu ifade ettiler. Talebin onaylanması durumunda bölgede 6 villa daha inşa edilecek.

Kaynak : Cumhuriyet


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ