Stratonikeia Antik Kenti’nde Cumhuriyetin 100. Yılına Özel Koreografi

Stratonikeia antik kenti, Cumhuriyetin 100. yılını özel bir koreografi ile kutladı. Kazı Başkanlığı koordinasyonunda 100 kadın arkeolog, kentte “100. Yıl” ve “Türkiye” temalı bir koreografi oluşturdu. Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt, çalışmaların 12 ay boyunca sürdüğünü ve Yatağan ilçesinden gelen kadınların da projeye dahil olduğunu belirtti.

Stratonikeia Antik Kenti’nde Cumhuriyetin 100. Yılına Özel Koreografi

AA 20231024 32507753 32507750 GLADYATORLER KENTINDE 100 YIL VE TURKIYE KOREOGRAFISI OLUSTURULDU

Stratonikeia Antik Kenti’nde Cumhuriyetin 100. Yılına Özel Koreografi

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan Stratonikeia antik kentinde, Cumhuriyetin 100. yılını kutlamak için özel bir etkinlik düzenlendi. Kazı Başkanlığı koordinasyonunda çalışan 100 kadın arkeolog, Kuzey ve Batı Caddelerinde “100. Yıl” ve “Türkiye” koreografisi oluşturdu. Gösteriye, Eskihisar Mahallesi sakinleri de destek verdi.

Stratonikeia ve Lagina Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt, 12 ay boyunca süren kazı ve restorasyon çalışmalarına dair bilgi verdi. Söğüt, “Biz burada antik dönemlerden günümüze yapıları buluyor, koruyor ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlıyoruz,” dedi. Söğüt, ayrıca Yatağan ilçesinden gelen kadınların da projeye katıldığını belirtti.

Prof. Dr. Söğüt, Cumhuriyetin 100. yılı anısına kazı ekibi kadınları ile özel bir koreografi hazırladıklarını ve “Yatağan’ın Sultanları”nın da bu koreografi çalışmalarında yer aldığını ifade etti.


ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ