20 Deniz Kaplumbağası Özgürlüğüne Kavuştu

Muğla’nın Ortaca ilçesinde bulunan DEKAMER, tedavi edilen 10 yetişkin ve 10 yavru deniz kaplumbağasını İztuzu sahilinde denize bıraktı. Merkez, Türkiye’nin bu alandaki tek merkezi olma özelliğini taşıyor. Tören, Muğla Valiliği, yerel belediyeler ve ilgili devlet kurumlarının da katılımıyla gerçekleşti.

20 Deniz Kaplumbağası Özgürlüğüne Kavuştu

AA 20231028 32554575 32554572 MUGLADA TEDAVILERI TAMAMLANAN 10 DENIZ KAPLUMBAGASI DENIZLE BULUSTU

20 Deniz Kaplumbağası Özgürlüğüne Kavuştu

Tedavileri Tamamlanan 20 Deniz Kaplumbağası İztuzu Sahilinde Özgürlüğüne Kavuştu

Muğla’nın Ortaca ilçesinde bulunan Deniz Kaplumbağaları Araştırma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER), tedavileri tamamlanan 10 yetişkin ve 10 yavru deniz kaplumbağasını İztuzu sahilinde düzenlenen törenle denize bıraktı.

Tören Detayları ve Kaplumbağaların Durumu

Farklı nedenlerle yaralanan 10 yetişkin kaplumbağa ve yuvadan yeni çıkan 10 yavru kaplumbağa, DEKAMER tarafından tedavi edildi. “Lansinoh” isimli yetişkin kaplumbağa için uydu takip cihazı da takıldı. Törenin ardından Muğla Valisi İdris Akbıyık, kaplumbağaların denize bırakılmasının çevrenin ve doğanın korunmasına yönelik önemli bir adım olduğunu belirtti.

Yetkililerin Açıklamaları

DEKAMER Müdürü ve Pamukkale Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yakup Kaska, merkezin çeşitli devlet kurumları ile işbirliği içerisinde olduğunu, bu özel günde Cumhuriyetin 100. yılı anısına kaplumbağaları doğaya göndererek Türkiye’ye olan bağlılıklarını göstermiş olduklarını ifade etti.


ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ