Muğla Adalet Kervanı, Termik Santral Kapatma Kararının Uygulanmasını Talep Etti

Muğla Adalet Kervanı, 9 gün süren eyleminin sonunda Muğla’nın Yatağan ve Milas ilçelerindeki üç termik santralin kapatma kararının uygulanmasını talep etti. Eylemin son durağı İkizköy Akbelen’de, basın açıklaması Yeniköy Termik Santrali önünde yapıldı.

Muğla Adalet Kervanı, Termik Santral Kapatma Kararının Uygulanmasını Talep Etti

adalet kervani kapatma karari olan santrallar bolgede olum sacmaya devam ediyor sozleriyle tamamlandi

Muğla Adalet Kervanı, Termik Santral Kapatma Kararının Uygulanmasını Talep Etti

Kaynak : Anterhaber.com

Muğla’nın Yatağan ve Milas ilçelerinde bulunan üç termik santralin kapatma kararının uygulanmamasını protesto etmek için yola çıkan “Muğla Adalet Kervanı,” dokuz gün süren yolculuğunun ardından İkizköy Akbelen’de eylemini sonlandırdı.

Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) ve Karadam Karacahisar Mahalleleri Doğayı Doğal Hayatı Koruma Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği (KARDOK) öncülüğündeki eylem sonunda köylüler ve çevreciler basın açıklaması yaptı. Eylemin son durağı olan Akbelen’de, basın açıklaması Yeniköy Termik Santrali önünde yapıldı.

Esra Işık, KARDOK Derneği’nden yaptığı açıklamada, yıllardır kapatma kararı olan santrallerin bölgeye ölüm saçtığını ve anayasal bir hukuk devletinde yargı kararının uygulanmamasının kabul edilemez olduğunu belirtti. Işık, devlet kurumlarının santralleri çalıştıran şirketlerin yanında olduğunu, bu durumun da yaşam haklarını savunan yurttaşlar için büyük bir zulüm olduğunu ifade etti.

Eylem, Akbelen’de yeni bir nöbet alanına geçilerek forum gerçekleştirilmesi ile sonlandı. Katılımcılar, mücadelenin süreceğini ve haklı direnişlerine devam edeceklerini belirtti.


ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ