Erdoğan ve Miçotakis, Türk-Yunan İşbirliği Konseyi Öncesi Son Hazırlıkları Tamamlıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Selanik’te yapılacak Türk Yunan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi (YDİK) öncesi son hazırlıkları tamamlıyor. Vize kolaylığı, ticaret ve doğal afetlere karşı işbirliği gibi konuların gündemde olduğu toplantının detayları da yavaş yavaş ortaya çıkıyor.

Erdoğan ve Miçotakis, Türk-Yunan İşbirliği Konseyi Öncesi Son Hazırlıkları Tamamlıyor

1200x627 yunanistan vize istiyor mu turkiyeden yunanistana gidiste vize ve pasaport gerekiyor mu kalkti mi k1 1659506130544

Erdoğan ve Miçotakis, Türk-Yunan İşbirliği Konseyi Öncesi Son Hazırlıkları Tamamlıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis arasında 7 Aralık’ta Selanik’te yapılacak Türk Yunan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi (YDİK) öncesi hazırlıklar sürüyor.

Önceki Toplantı ve Yeni Anlaşmalar

Bu iki lider, 12 Temmuz’da Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta bir araya gelerek, iki ülke ilişkilerinde yeni bir sayfa açmayı kararlaştırmıştı. Selanik’teki YDİK toplantısında ticaret, turizm ve doğal afetlere karşı mücadele gibi bir dizi anlaşmanın imzalanması bekleniyor.

Vize Kolaylığı ve AB Perspektifi

Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Dimitris Keridis’in, Türk İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile yaptığı görüşme sonrasında ortaya çıkan anlaşma taslağına göre, Türk vatandaşları için Ege Denizi’ndeki birçok Yunan adasında 1 yıl süreli kapıda vize uygulaması öngörülüyor. Bu uygulama, koronavirüs öncesi dönemde sadece 15 günle sınırlıydı. Yeni vize kolaylığı, gelecekte tüm Avrupa’ya model olabilecek bir adım olarak görülüyor.


ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ