MHK Başkanı Ahmet İbanoğlu: Ofsayt tartışmaları bitecek

Ofsayt tartışmalarına son verecek yarı otomatik sistem, Türkiye Futbol Federasyonu’nun desteğiyle yakında liglerde devrede.

MHK Başkanı Ahmet İbanoğlu: Ofsayt tartışmaları bitecek

mhk baskani ahmet ibanoglu ofsayt tartismalari bitecek 1sbnWjJB

Türkiye’de futbolunun yönetim ve hakemlik standartlarını daha ileriye taşıma hedefi doğrultusunda önemli bir adım atılıyor. MHK Başkanı Ahmet İbanoğlu, yarı otomatik ofsayt teknolojisinin çok yakında Türk liglerinde kullanılacağını müjdeledi.

Bolu’da düzenlenen sezon açılışı programına ev sahipliği yapan Bolu İl Hakem Kurulu ve Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Bolu Şubesi, bu anlamlı organizasyonda futbolun farklı kademelerinden hakemleri ve spor kulüplerinin temsilcilerini bir araya getirdi. Tören sırasında hakemlere hizmetlerinden ötürü plaketler sunuldu ve yeni sezona hazır olmalarını simgeleyen kokartlar takdim edildi.

“LİGİN İKİNCİ YARISINDA GÖRECEKSİNİZ”

“Hemen liglerin ikinci yarısıyla birlikte göreceksiniz, yarı otomatik ofsayt sistemi devreye girecek. Çok kolayca ofsaytlarla ilgili tartışmaların önüne geçecek bir gelişme.” şeklindeki sözleriyle İbanoğlu, futbol dünyasında yaşanan ofsayt konusundaki tartışmalara teknolojik bir çözüm getirileceğinin altını çizdi.

Futbolun modernleşmesi adına yapılan yatırımlara da değinen İbanoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin projelere gösterdiği ilgi ve sağladığı destekten övgüyle söz etti. İbanoğlu, “Bu teknolojiler geldikçe dünyadaki bütün gelişmeler Türkiye’ye hiç gecikmeden gerekli refleksler gösterilerek yerine getirilecektir.” ifadeleriyle, uluslararası arenada yaşanan yeniliklerin Türkiye’ye hızla adapte edileceğinin sinyallerini verdi.

“GEREKLİ DESTEĞİ SAĞLAMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Hakemlik mesleğinin geleceğine dair de umut verici açıklamalarda bulunan MHK Başkanı, kurulan yeni hakem akademisinin, futbolun daha da güzelleşmesine yönelik önemli katkılarda bulunacağının müjdesini verdi. İbanoğlu, “Futbol oyunun güzelleştirilmesiyle ilgili, kulüplerimizin, yöneticilerimizin sağlamış oldukları katkılar var, hakemler olarak bizler de gerekli desteği sağlamaya çalışıyoruz. Önümüzdeki süreçte çok daha iyi süreçleri paylaşacağız. Federasyonumuzun çalışmaları sonucunda oluşturulan yeni hakem akademisi de bu çalışmalara önemli katkılar sağlayacaktır.” sözleriyle, futbolun kalitesini artırmaya yönelik çabaların devam ettiğini vurguladı. (DHA)


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ