Bodrum’da İşyerlerinde Şiddeti Önlemeye Yönelik İLO Politikası İmzalandı

Bodrum’da İşyerlerinde Şiddeti Önlemeye Yönelik İLO Politikası İmzalandı Muğla’nın Bodrum ilçesinde bulunan Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi’nde önemli bir gelişme yaşandı. Çalışma Yaşamında Şiddet ve Tacizi Önlemeye Yönelik İLO (Uluslararası Çalışma Örgütü) 190 Sayılı Politika Belgesi, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve beraberindeki protokol üyeleri tarafından imzalandı. İmza töreni ve tanıtım toplantısına, Bodrum Belediye […]

Bodrum’da İşyerlerinde Şiddeti Önlemeye Yönelik İLO Politikası İmzalandı

bodrum belediyesi ilo 190 politika belgesini imzaladi

Bodrum’da İşyerlerinde Şiddeti Önlemeye Yönelik İLO Politikası İmzalandı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bulunan Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi’nde önemli bir gelişme yaşandı. Çalışma Yaşamında Şiddet ve Tacizi Önlemeye Yönelik İLO (Uluslararası Çalışma Örgütü) 190 Sayılı Politika Belgesi, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve beraberindeki protokol üyeleri tarafından imzalandı.

İmza töreni ve tanıtım toplantısına, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, CHP Kadın Kolları ilçe örgütü üyeleri, Bodrum Kadın Dayanışma Derneği temsilcisi, birim müdürleri, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Başkan Ahmet Aras, toplantıda yaptığı konuşmada, kadınların eşit temsilini hem yerelde hem de genelde çok önemsediklerini vurguladı. Cumhuriyet kazanımlarının korunması gerektiğini belirten Aras, “CHP’li yerel yönetimler olarak kadın politikalarına karşı net bir duruş sergiliyoruz. Kadınların eşit temsili, yerel yönetimler için büyük bir öneme sahiptir. Bizler yereldeki politikalarımızla geneli etkileyebileceğimizi biliyoruz çünkü değişim ve gelişim yerelden başlar” dedi.

Başkan Aras, belediye olarak kadınlarla ilgili bir dizi çalışma yürüttüklerini ve bu çalışmaların sürdüğünü belirtti. Kadın Sığınma Evi, Acil Yardım Hattı, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü gibi önemli hizmetlerin yanı sıra saha çalışmalarının da devam ettiğini ifade etti.

İmza töreninin ardından Başkan Aras, protokol üyeleri ve katılımcılarla toplu fotoğraf çekimi yapıldı.

Bodrum Belediyesi, 2019 yılında başlattığı Toplumsal Cinsiyet Eşitlik çalışmalarını sürdürüyor. Bu çerçevede Toplumsal Cinsiyet Eşitlik Komisyonu kurularak yol haritası çıkarıldı. 2020 yılında Avrupa Belediyeler Bölgeler Konseyi (CEMR) tarafından Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı imzalandı. 2021 yılında ise Yerel Eşitlik Eylem Planı süreci başlatıldı. 8 Mart 2022’de Şiddet Tutum Belgesi Başkan Ahmet Aras tarafından imzalandı. Bu çalışmalarla Bodrum Belediyesi, cinsiyet eşitliğine katkıda bulunmayı hedefliyor.


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ