‘Karakulakların Canı Yanmasın Projesi’ Başladı”

Muğla’nın Marmaris ve Datça ilçelerinde başlatılan “Karakulakların Canı Yanmasın Projesi,” bölgede yaşayan karakulakların doğal yaşam alanlarını ve orman yangınlarındaki etkilerini vurguluyor. Marmaris Belediyesi Atatürk Bilim ve Eğitim Parkı’na konulan bilgilendirme tabelaları ile çocuklara yönelik eğitimler verilerek, bölge halkının karakulakları ve doğanın yangınlardan etkilenişini anlaması amaçlanıyor. Proje, Natura Doğa ve Kültür Koruma Derneği koordinasyonunda, WWF-Türkiye ve Garanti BBVA’nın finansal desteğiyle gerçekleştiriliyor.

‘Karakulakların Canı Yanmasın Projesi’ Başladı”

KARAKULAK PROJE 5 1

“Marmaris ve Datça’ya Karakulak Bilgilendirme Tabelaları Dikildi: ‘Karakulakların Canı Yanmasın Projesi’ Başladı”

Kaynak : Anter Haber

Marmaris ve Datça’da, Güneybatı Anadolu ormanlarında yaşayan karakulakların doğal yaşam alanlarını ve yangınlardaki etkilerini vurgulayan bilgilendirme tabelaları yerleştirildi. “Karakulakların Canı Yanmasın Projesi” kapsamında, Marmaris Belediyesi Atatürk Bilim ve Eğitim Parkı’na konulan bir tabela, çocuklara bu gizemli yaban kedisini ve doğanın yangınlardan nasıl etkilendiğini anlatıyor.

Proje, Natura Doğa ve Kültür Koruma Derneği koordinasyonunda, WWF-Türkiye ve Garanti BBVA tarafından finanse edilen bir işbirliği ile hayata geçirildi. Marmaris Belediyesi, Orman Genel Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, ve Datça Belediyesi’nin ortak çabalarıyla gerçekleşen proje, “Ormanların hayalet kedisi” olarak bilinen karakulakların yaşam alanlarını korumayı hedefliyor.


ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ