Akbelen direnmeye devam ediyor, bu kez zeytin için direniyorlar

Muğla’nın Milas ilçesine bağıl İkizköy’de Akbelen ormanlarını korumak için 4 yıl önce direnişe başlayan ve 872 gündür çadır nöbeti tutan köylüler bu kez de maden sahasına yakın alandaki 45 bin asırlık zeytin ağacını korumak için “Akbelen Buluşması” adı altında eylem ve basın açıklaması yapacak. Hafta sonu düzenlenecek eyleme çevre il ve ilçelerden STK’larda destek verecek.

Akbelen direnmeye devam ediyor, bu kez zeytin için direniyorlar

Muğla’nın Milas ilçesine bağıl İkizköy’de Akbelen ormanlarını korumak için 4 yıl önce direnişe başlayan ve 872 gündür çadır nöbeti tutan köylüler bu kez de maden sahasına yakın alandaki 45 bin asırlık zeytin ağacını korumak için eylem ve basın açıklaması yapacak.

TOPRAĞIMIZDAN ZEYTİNLERİMİZDEN VAZGEÇMİYORUZ

9 Aralık Cumartesi günü İkizköy- Akbelen ormanları yeni kamp alanında yapılacak eylem öncesi İkizköy Çevre Komitesi’nden yapılan açıklamada “Akbelen’de 45 bine yakın zeytin ağacımıza rağmen madencilik faaliyetine devam ediliyor, Zeytincilik Kanunu çiğneniyor.. Evlerimizde çatlayan duvarlarımıza rağmen her gün dinamitler patlatılıyor. İş makineleri 7/24 çalışmaya devam ediyor. Jandarmanın ve şirketin biz köylülere baskısı durmaksızın sürüyor. Tüm bunlara karşı biz İkizköylüler topraklarımızı satmayarak, köyümüzü terk etmeyerek, fiili meşru mücadelemiz ile direnişimizi sürdürüyoruz. 872 gündür çadırlı nöbetteyiz. Akbelen’de yaşadığımız tüm haksızlıklara, hukuksuzluklara karşı buluşuyoruz. Köyümüzden, topraklarımızdan, zeytinlerimizden vazgeçmediğimizi hep birlikte göstereceğiz. Herkesi dayanışmaya çağırıyoruz” denildi.

Eylem ve basın açıklamalarını içeren Akbelen Buluşması 9 Aralık 2023 cumartesi günü saat 11.00’de TÜRMOB’un Akbelen raporu basın açıklamasıyla başlayacak.

Ikizköy Çevre Komitesi adına açıklama yapan Necla Işık, tam 4 yıldır burada ormanları Akbelen ormanlarını korumak için direndiklerini ve köylerinde yaşamın cehenneme döndüğünü belirterek “Burada tam 40 yıldır açık ocak maden işletmeciliği ve termik santraller var 40 senedir köylünün ormanının Zeytinlik alanlarının toprağını alarak köylüyü mağdur ettiler. Şimdi de maden ocağı ikiz köyün sınırına dayandı . Biz ikiz köylüler ve Akbelenler olarak size verilecek ne ormanımız ne zeytinlerimiz ne bir avuç toprağımız yok diyerek 4 yıl önce direnişe başladık. Bölgede 2 yılı aşkın nöbet tuttuk, 24 Temmuz’da Akbelen ormanlarını kesmek için içeriye girdiler 24 Temmuz’da bütün devletin kurumlarını kullanarak Akbelen ormanlarında on binlerce ağacı kestiler yok ettiler. her şeye rağmen bizi mücadeleyi bırakmadık mücadele için kesmiş olabilirler ma altındaki madeni çıkartmalarına ve Zeytinlik alanlarımızı yok etmelerini İzin vermeyeceğiz. Çünkü burası giderse bizim yaşamımız gidecek burada şuna dikkat çekmek istiyorum. 1996 yılında Aydın idare mahkemesinin vermiş olduğu bir vermiş olduğu bir karar var Bu 3 termik santralin kapatılması kararı tam 30 yıldır bu karar uygulanmadı eğer o kara bugün uygulanmış olsaydı böyle Cennet ormanlar içindeki onlarca köyümüz yok olmamış olacaktı daha nice köyler yok edilecek sırf kömür uğruna bu yıkıma hayır demek için bu mücadeleyi sürdüreceğiz” dedi.


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ