Bodrum’da, CHP Genel Başkan Yardımcısı’ndan Skandal Mahkeme Kararları

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve PM Üyesi Özgür Karabat’ın İBB ihalelerinde yolsuzluk iddiaları ile birlikte seks kasedi skandalının da aralarında olduğu toplam 254 haberi şaibeli bir biçimde mahkeme kararıyla kaldırtma girişimi gündeme bomba gibi düşmüştü. SABAH’ın konuya dikkat çekmesinin ardından Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından Bodrum 2. Sulh Ceza Hâkimi Fatih Kale hakkında inceleme ve soruşturma başlatıldı.

Bodrum’da, CHP Genel Başkan Yardımcısı’ndan Skandal Mahkeme Kararları

0x0 ozgur karabatin 254 haberi bodrumdaki mahkemeye kaldirtmasi buyuk tepki cekmisti hskdan o hakime sorusturma 1703709054045

Sabah’ın dün yayımladığı habere göre ; CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, İstanbul’da kendisi hakkında yapılan ihale yolsuzluk iddialarıyla ilgili 254 haberi, mahkeme kararıyla kaldırttı. Bodrum’daki 1. ve 2. Sulh Ceza Hakimlikleri tarafından alınan erişim engeli kararları, Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından soruşturma konusu oldu. İddialara göre, Karabat’ın Bodrum’daki mahkemeyi tercih etmesi ve bu mahkemeden çıkan kararlar, kamuoyunda şaibe uyandırdı. İstanbul’daki bakım ve onarım ihalesiyle ilgili başlatılan soruşturmanın da Bodrum’daki mahkeme kararıyla kaldırılması dikkat çekti.

Benzer kararlar, Bodrum’da gündem olan haberler içinde alınmıştı. Verilen erişim engeli kararlarında dikkat çeken; olayların Bodrum’da yaşanmamasına rağmen, Bodrum’daki mahkemelerle nasıl ilişki kurulduğu, bu işlere kim ve kimlerin aracılık ettiğidir.

Aynı hakimlikler, Bodrum Belediyesi, Bodrum Tanıtma Vakfı, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Kaya ve bazı Bodrum Belediyesi çalışanları hakkında çıkan haberler için de erişim engeli kararı alarak, kişiler aleyhinde çıkan haberler engellenmiştir.

Bu kez habere konu olan kişinin , CHP Genel Başkan Yardımcısı ve PM Üyesi Özgür Karabat olması ilişkilerin ne boyutta olduğunun göstergesidir.

Sabah’ın haberi ;

Özgür Karabat’ın 254 haberi Bodrum’daki mahkemeye kaldırtması büyük tepki çekmişti: HSK’dan o hakime soruşturma!

Ekrem İmamoğlu’nun yakın ekibinde olan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve PM Üyesi Özgür Karabat hakkındaki ihalelerde yolsuzluk iddialarının da olduğu 254 haberi mahkeme kararıyla kaldırttı. Karabat’ın kararları Bodrum 1. Sulh Ceza Hâkimliği ve Bodrum 2. Sulh Ceza Hâkimliğinden çıkarması beraberinde soru işaretlerini de getirdi.

Eşi benzeri daha önce görülmemiş şekilde 254 habere erişim engeli getiren hakimlerin kararı neye göre verdiği de kamuoyunda merak konusu oldu. Erişim engeli getirilen 254 haber arasında İstanbul’da arıza yapan tramvay haberinin bulunması da alınan kararlarda büyük şaibe uyandırdı.

HSK’DAN 2 HAKİME SORUŞTURMA

CHP’li Özgür Karabat’ın yolsuzluk haberlerine ‘operasyon’ niteliğindeki girişimleri ve SABAH’ın söz konusu skandalı gündeme getirmesinin ardından Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından, Bodrum 1. Sulh Ceza Hâkimi Yılmaz Arslan ve Bodrum 2. Sulh Ceza Hâkimi Fatih Kale hakkında soruşturma başlatıldı.

NEDEN BODRUM 2.SULH CEZA MAHKEMESİ TERCİH EDİLDİ?

Özgür Karabat, İstanbul Milletvekili olmasına ve şehirde ikamet etmesine rağmen çok ilginç bir şekilde hakkını İstanbul’daki mahkemelerde aramadı. Karabat, Bodrum 2.Sulh Ceza Mahkemesi’ne avukatı aracılığı ile başvurdu.

EŞİ BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ KARAR TEPKİ ÇEKTİ!

Karabat’ın başvurusu sonrası mahkeme eşi benzeri görülmemiş bir karara imza attı. Bodrum 2.Sulh Ceza Hakimliği’nde görevli Hakim Fatih Kale, 254 habere erişim engeli getirdi. Kale’nin hangi gerekçe ile bu garabet kararı aldığı ise merak konusu oldu. Çıkan karar sonrası ‘Özgür Karabat, Bodrum 2.Sulh Ceza Hakimliği’ni bilerek mi seçti?’ sorusu da bir başka tartışma konusu olarak kamuoyunda konuşulmaya başlandı.

BOZULAN TRAMVAY HABERİ BİLE KALDIRILDI

Verilen kararın içindeki bir ayrıntı da gözlerden kaçmadı. Adeta bir sipariş gibi yürürlüğe sokulan mahkeme kararı ile İstanbul’da bozulan bir tramvay ile ilgili habere de erişim engeli getirildi.

BAKANLIK TARAFINDAN BAŞLATILAN SORUŞTURMA HABERİ HANGİ GEREKÇE İLE KALDIRILDI?

İETT bakım ve onarım ihalesinde yaklaşık 2 milyar liralık bir vurgun olduğu iddia edildi. İddialar üzerine İçişleri Bakanlığı harekete geçti. MASAK, Karabat ve İBB yönetiminin içinde olduğu iddia edilen vurgun ile ilgili soruşturma başlattı. Karabat’ın özellikle seçtiği anlaşılan Bodrum’daki yerel mahkemenin soruşturma haberine bile engelleme getirebilmesi hayrete düşürdü.

ÖZGÜR KARABAT, EKREM İMAMOĞLU’NUN EN YAKINLARI ARASINDA

Hakkında çıkan 254 haberi Bodrum’daki mahkemenin kararı ile kaldırtmayı başaran Özgür Karabat, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun en yakınları arasında yer alıyor. Karabat’ın mali müşavirliğini yaptığı firma İETT’den 4.1 milyarlık bakım ve onarım ihalesini aldı. İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e baskı kurarak, Karabat’ı CHP’nin kasasına koymayı başardı. Ayrıca Karabat, İmamoğlu’nun kontenjanından Parti Meclisi’nde de yer alıyor.

Haberin tamamı : Skandal Haber


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ