Bodrum’a 268 milyon TL’lik otel yatırımı için ÇED süreci başlatıldı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Halikarnas Turizm tarafından 268 milyon TL yatırımla Muğla’ya yapılacak otel için ÇED süreci başlatıldı.

Bodrum’a 268 milyon TL’lik otel yatırımı için ÇED süreci başlatıldı

bodrum a 268 milyon tl lik otel yatirimi icin ced sureci baslatildi

Muğla’nın, Bodrum İlçesine bağlı Kızılağaç Mahallesi Tavşanburun Mevkii’nde bulunan toplam 364 bin 140 metrekarelik arazilere, Halikarnas Turizm ve Yatırım A.Ş tarafından yapılması planlanan otel projesi için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci başlatıldı.

ÇED süreci için Muğla Valiliğine sunulan dosyada proje bedeli 268 milyon TL olarak belirlenen otel projesinde 120 odalı otel ve 105 üniteli tatil köyünün yer alacağı belirtildi.

Ayrıca aynı bölgedeki daha önce 307 ada 21 parseli de kapsayacak şekilde 125 odalı otel ve 284 üniteli tatil köyü projesi için ‘ÇED gerekli değildir’ kararı verildiği fakat inşaat devam ederken ‘ÇED gerekli değildir’ kararının Danıştay 6. Dairesi kararına istinaden iptal edilerek ve inşaat faaliyetinin durdurulduğu öğrenildi.

Revize edilen yatırıma göre oluşan yeni oda kapasiteleri; 120 oda kapasiteli 5 yıldızlı otel ve 105 oda kapasiteli 5 yıldızlı tatil köyü olarak belirlendi.

Kaynak: Anter Haber


ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ