Bodrum’da Karaya Vuran Dev Yunus, Kurtarma Çabalarına Rağmen Yaşamını Yitirdi

Bodrum’da Karaya Vuran Dev Yunus, Kurtarma Çabalarına Rağmen Yaşamını Yitirdi Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Ortakent Mahallesi’nde, dünyaca ünlü Camel Beach sahilinde bu sabah karaya vuran 2 metre uzunluğundaki dev yunus, bölge sakinlerini şaşkına çevirdi. Anterhaber.com‘un haberine göre, canlı olan dev yunusun karaya vurması üzerine, belediye ve sahil güvenlik ekiplerinden yardım talep edildi. Bölgeye gelen belediye […]

Bodrum’da Karaya Vuran Dev Yunus, Kurtarma Çabalarına Rağmen Yaşamını Yitirdi

Adsiz

Bodrum’da Karaya Vuran Dev Yunus, Kurtarma Çabalarına Rağmen Yaşamını Yitirdi

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Ortakent Mahallesi’nde, dünyaca ünlü Camel Beach sahilinde bu sabah karaya vuran 2 metre uzunluğundaki dev yunus, bölge sakinlerini şaşkına çevirdi. Anterhaber.com‘un haberine göre, canlı olan dev yunusun karaya vurması üzerine, belediye ve sahil güvenlik ekiplerinden yardım talep edildi.

Bölgeye gelen belediye ekipleri, hareketli olan yunusu defalarca denize iterek kurtarmaya çalıştı. Ancak yunus, birkaç deneme sonrasında yaklaşık 100 metre yüzüp açıldıktan sonra tekrar karaya gelerek kendini attı.

Ekipler, üzerinde herhangi bir yara bulunmayan yunusu kurtarmak için saatlerce mücadele etti. Ancak yoğun çabalarına rağmen yunus, denize geri dönme çabalarına son verip belediye ve sahil güvenlik ekiplerinin önünde yaşamını yitirdi.

Olayın tanığı Hasan Durmaz, “Yaklaşık iki saat uğraştık, üzerinde yara bere yoktu, denize gidip gidip geri geldi, adeta intihar etmeye çalışıyordu, yaklaşık 4 saat uğraştık kurtaramadık, sonunda öldü” şeklinde konuştu.

Bodrum’da meydana gelen bu olay, deniz ekosistemindeki dengesizliklere dikkat çekerek, doğal yaşamın korunması konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlıyor.


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ