Muğla Bodrum’da Torba Atık Su Arıtma Tesisi ve Kanalizasyon Projesi Tamamlandı

Muğla Bodrum’da Torba Atık Su Arıtma Tesisi ve Kanalizasyon Projesi Tamamlandı Muğla Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile işbirliği yaparak başlattığı Torba Atık Su Arıtma Tesisi ve kanalizasyon projesini tamamladı. Türkiye’nin ve Muğla’nın önemli turizm merkezlerinden Bodrum’da gerçekleştirilen bu proje ile çevre koruma ve atık su arıtma hedefleniyor. Torba, Kızılağaç ve Çiftlik mahallelerini kapsayan […]

Muğla Bodrum’da Torba Atık Su Arıtma Tesisi ve Kanalizasyon Projesi Tamamlandı

Torba Kanalizasyon ve Aritma Tesisi Tamamlandi 4

Muğla Bodrum’da Torba Atık Su Arıtma Tesisi ve Kanalizasyon Projesi Tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile işbirliği yaparak başlattığı Torba Atık Su Arıtma Tesisi ve kanalizasyon projesini tamamladı. Türkiye’nin ve Muğla’nın önemli turizm merkezlerinden Bodrum’da gerçekleştirilen bu proje ile çevre koruma ve atık su arıtma hedefleniyor.

Torba, Kızılağaç ve Çiftlik mahallelerini kapsayan kanalizasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından, evlere şebeke bağlantıları yapılmaya başlandı. Bu projenin önemli bir özelliği, atık su gelirlerinin 27 yıl boyunca Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devredilmesi. Yaz aylarında turistik tesisler ve ikinci konutlarla birlikte nüfusun 100 bine ulaşması beklenen bölgede, atık su yönetimi ve çevre koruma sağlanmış olacak.

Yatırımın maliyeti Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanırken, atık su gelirlerinin belirli bir süreyle Kültür ve Turizm Bakanlığı’na aktarılmasıyla bölgedeki çevresel sürdürülebilirlik amaçlanmış oldu. Bu proje, bölgedeki kanalizasyon altyapısının güçlendirilmesi ve atık su arıtma tesislerinin kapasitesinin arttırılması açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.


ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ