Muğla’da 2024 Yılı İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Muğla’da 2024 Yılı İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi Muğla’da, 2024 yılı 1. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Muğla Valisi İdris Akbıyık başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda devam eden yatırımlar ve 2024 yılında planlanan projeler ele alındı. Vali İdris Akbıyık, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, il genelindeki yatırımların koordinasyonunu sağlamak amacıyla bir araya geldiklerini belirtti. 2023 yıl sonu itibariyle […]

Muğla’da 2024 Yılı İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

ikt01

Muğla’da 2024 Yılı İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Muğla’da, 2024 yılı 1. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Muğla Valisi İdris Akbıyık başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda devam eden yatırımlar ve 2024 yılında planlanan projeler ele alındı.

Vali İdris Akbıyık, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, il genelindeki yatırımların koordinasyonunu sağlamak amacıyla bir araya geldiklerini belirtti. 2023 yıl sonu itibariyle yürütülen 372 projenin toplam bedelinin 25 milyar 654 milyon 453 bin lira olduğunu ifade eden Akbıyık, bu projelerin önemine vurgu yaptı.

Vali Akbıyık, kamu kurumları tarafından yürütülen projelerin yıl sonu itibariyle yüzde 70 nakdi gerçekleşme oranına ve yüzde 64 fiziki gerçekleşme oranına ulaştığını açıkladı. Bu projelerden 120’sinin tamamlandığını, 122’sinin devam ettiğini, 28’inin ihale aşamasında olduğunu ve 102’sinin hazırlık aşamasında olduğunu söyledi.

Sektör bazında değerlendirildiğinde en yüksek harcamanın tarım, diğer kamu hizmetleri ve eğitim sektörlerinde yapıldığını ifade eden Vali Akbıyık, belediyeler tarafından yürütülen projelerin toplam bedelinin 7 milyar 681 milyon 759 bin TL olduğunu bildirdi. Bu projelerin önceki yıllardaki harcamasının 182 milyon 472 bin TL olduğunu belirten Akbıyık, yıl ödeneğinin 4 milyar 39 milyon 949 bin TL olduğunu ve nakdi gerçekleşme oranının yüzde 58 olduğunu paylaştı.

Toplantıya Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, Vali Yardımcısı Ali Yılmaz, ilçe kaymakamları, bölge müdürleri, kurum ve kuruluşların müdürleri, ilçe belediye başkan vekilleri gibi birçok katılımcı iştirak etti. Toplantının il genelindeki koordinasyonu artırmak adına önemli bir platform olduğu vurgulandı.


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ