Muğla Büyükşehir Belediyesi Tıbbi Atık Tesisi, Çevre ve İnsan Sağlığını Korumaya Devam Ediyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tıbbi Atık Tesisi, Çevre ve İnsan Sağlığını Korumaya Devam Ediyor Muğla Büyükşehir Belediyesi, 2017 yılında kurduğu Tıbbi Atık Sterilizasyon ve Bertaraf Tesisi ile çevre ve insan sağlığını koruma amacını sürdürüyor. İlk ve tek olan bu tesis, 13 ilçedeki sağlık kuruluşlarından toplanan tıbbi atıkları modern ve donanımlı bir şekilde bertaraf ediyor. Bugüne kadar […]

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tıbbi Atık Tesisi, Çevre ve İnsan Sağlığını Korumaya Devam Ediyor

Buyuksehir Tibbi Atiklari Modern Tesisinde Bertaraf Ediyor 4

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tıbbi Atık Tesisi, Çevre ve İnsan Sağlığını Korumaya Devam Ediyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi, 2017 yılında kurduğu Tıbbi Atık Sterilizasyon ve Bertaraf Tesisi ile çevre ve insan sağlığını koruma amacını sürdürüyor. İlk ve tek olan bu tesis, 13 ilçedeki sağlık kuruluşlarından toplanan tıbbi atıkları modern ve donanımlı bir şekilde bertaraf ediyor. Bugüne kadar 8,091 ton atık, tesisin sterilizasyon işlemlerinden geçirilerek zararsız hale getirildi.

Tıbbi Atık Sterilizasyon ve Bertaraf Tesisi, aylık ortalama 125 ton tıbbi atığı yüksek basınçlı buhar kullanarak sterilize edebilen 500 kg/sa kapasiteye sahiptir. Muğla genelinde 13 ilçede yer alan sağlık kuruluşlarından düzenli olarak toplanan tıbbi atıklar, modern taşıma yöntemleri ve lisanslı taşıma araçları ile tesislere ulaştırılır. Bu atıklar, yüksek basınçlı buharın etkisiyle sterilize edilir ve kimyasal/biyolojik indikatörler kullanılarak zararsız hale getirildiği kontrol edilir.

Steril edilen tıbbi atıklar daha sonra parçalanarak hacmi küçültülür ve evsel çöp niteliği kazanır. Bu işlemden geçen atıklar, Menteşe Düzenli Katı Atık Depolama Tesisinde güvenli bir şekilde bertaraf edilir. Tesis, kurulduğu günden bu yana 8,091 ton tıbbi atığın sterilizasyon işlemlerini gerçekleştirerek çevre dostu bir yaklaşımla atıkların zararsız hale getirilmesine katkı sağlamıştır.

2023 yılı itibarıyla ise Muğla Büyükşehir Belediyesi Tıbbi Atık Sterilizasyon ve Bertaraf Tesisi, bin 515 ton atığın güvenli bir şekilde bertaraf edilmesine olanak tanımıştır. Bu çevreci yatırım, Muğla’nın sağlık sektöründeki atıkları etkili bir şekilde yönetmesini ve çevreye duyarlı bir şekilde bertaraf etmesini sağlayarak bölge halkının sağlığını koruma amacına hizmet etmektedir.


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ