Muğla Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet’in 100. Yılında 1 Milyon Yerel Tohum Dağıtımına Başlıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet’in 100. Yılında 1 Milyon Yerel Tohum Dağıtımına Başlıyor Muğla Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin en donanımlı ve kapsamlı yerel tohum merkezini kurarak bugüne kadar ülke geneline 18 milyon yerel tohum dağıttı. Cumhuriyet’in 100. yılı için 2024 yılında dikimi yapılan ürünlerden elde edilen tohumların kurutma ve kontrol işlemlerini tamamlayan belediye, 1 Şubat 2024 itibariyle […]

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet’in 100. Yılında 1 Milyon Yerel Tohum Dağıtımına Başlıyor

buyuksehir Yerel tohum dagitimina basliyor 1

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet’in 100. Yılında 1 Milyon Yerel Tohum Dağıtımına Başlıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin en donanımlı ve kapsamlı yerel tohum merkezini kurarak bugüne kadar ülke geneline 18 milyon yerel tohum dağıttı. Cumhuriyet’in 100. yılı için 2024 yılında dikimi yapılan ürünlerden elde edilen tohumların kurutma ve kontrol işlemlerini tamamlayan belediye, 1 Şubat 2024 itibariyle 120 farklı yerel türden oluşan tohumları dağıtmaya başlayacak.

“Yerel Tohum Ulusal Güç” sloganıyla 29 Ekim 2016’da kurulan Yerel Tohum Merkezi, 976 ata tohumunu envanterine alarak bugüne kadar ülke genelinde 18 milyon yerel tohumu dağıttı. Bu merkez, yerel tohumların korunması, çeşitliliğin sürdürülmesi ve yerel tarımın desteklenmesi amacıyla önemli bir rol üstleniyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Yerel Tohum Merkezi bünyesinde 120 ata tohumundan elde edilen tohumları Tohum Test Laboratuvarı’nda test ederek kalitesini kontrol ediyor. Cumhuriyet’in 100. yılında dağıtılacak olan 1 milyon yerel tohum, vatandaşlara ulaştırılarak yerel tarımın ve biyoçeşitliliğin korunmasına katkı sağlayacak.

Bu hizmetten yararlanmak isteyen vatandaşlar, Muğla Büyükşehir Belediyesi’ni arayarak ya da Yerel Tohum Merkezi’ne başvuruda bulunarak yerel tohumlara ulaşabilecekler. Dağıtılacak olan yerel tohumlar, sürdürülebilir tarımın ve çevre koruma bilincinin yayılmasına katkıda bulunacak.


ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ