Muğla Büyükşehir Belediyesi, Engelli Bireyler İçin “Durakta Bekliyorum” Uygulamasını Başlatıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi, engelli bireylerin toplu taşıma araçlarını daha etkili kullanabilmeleri için “Durakta Bekliyorum” uygulamasını hayata geçiriyor. Muğla Kart Mobil uygulaması üzerinden kullanılacak bu özellik, engelli yolcuların binmek istedikleri otobüsü önceden belirleyip otobüs şoförü ile iletişim kurmalarını sağlayacak. Uygulama, görme engelli bireylerin de kullanımına uygun olacak şekilde tasarlanmıştır.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Engelli Bireyler İçin “Durakta Bekliyorum” Uygulamasını Başlatıyor

Mugla Buyuksehir Belediyesi ‘Durakta Bekliyorum Uygulamasina Basliyor 2 scaled e1706332748723

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Engelli Bireyler İçin “Durakta Bekliyorum” Uygulamasını Başlatıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla Kart mobil uygulaması üzerinden engelli bireyler için özel olarak tasarlanan “Durakta Bekliyorum” uygulamasını başlatıyor. Muğla Kart Mobil Uygulaması üzerinden kullanılacak bu özellik, her yaştan ve dezavantajlı gruplardan bireylerin rahatça kullanabileceği bir tasarıma sahip.

Engelli bireylerin toplu taşıma araçlarını daha etkili ve rahat bir şekilde kullanabilmesi amacıyla geliştirilen “Durakta Bekliyorum” uygulaması, Muğla Kart Mobil Uygulaması içinde yer alacak. Bu uygulama, görme engelli bireylerin de kullanımına uygun olarak sesli uyarı sistemiyle desteklenecek.

Engelli yolcular, Muğla Kart Mobil uygulamasındaki “Durakta Bekliyorum” sekmesini kullanarak binmek istedikleri otobüse bilgilendirme gönderebilecekler. Otobüs şoförleri, engelli yolcunun hangi durakta beklediğini önceden bilecekler ve bu sayede daha etkili bir hizmet sunabilecekler. Ayrıca, sistem, engelli yolculara aracın hangi durağa ne kadar yaklaştığı bilgisini sürekli olarak iletecek ve inmek istedikleri durağı da bildirebilecekler.

Muğla Görme Engelliler Derneği Şube Sekreteri Mehmet Özdemir, bu uygulamanın engelli bireyler için büyük bir kolaylık sağladığını belirterek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkür etti.

Uygulamanın önümüzdeki hafta içinde aktif hale getirilmesi planlanıyor.


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ