Muğla’da Arıcılara “Ana Arı Üretim Eğitimi” Sertifikaları Dağıtıldı

Muğla’da yürütülen Apiterapik Arıcılık Ürünleri Ar-Ge İnovasyon ve İşleme Merkezi Projesi kapsamında arıcılara verilen Ana Arı Üretim Eğitimi tamamlayan 17 arıcıya sertifikaları düzenlenen törenle takdim edildi. Törene Muğla Valisi İdris Akbıyık, çeşitli kurum temsilcileri ve sektör temsilcileri katıldı. Vali Akbıyık, yapılan projelerin çiftçilere daha fazla kazanç sağlama amacını taşıdığını vurgulayarak, sertifika almaya hak kazanan arıcıları kutladı.

Muğla’da Arıcılara “Ana Arı Üretim Eğitimi” Sertifikaları Dağıtıldı

anaariuretimi3 e1706332530298

Muğla’da Arıcılara “Ana Arı Üretim Eğitimi” Sertifikaları Dağıtıldı

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yürütülen “Apiterapik Arıcılık Ürünleri Ar-Ge İnovasyon ve İşleme Merkezi Projesi” kapsamında arıcılara yönelik düzenlenen “Ana Arı Üretim Eğitimi” sertifika dağıtım töreni gerçekleştirildi. Törene Muğla Valisi İdris Akbıyık, Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Muhammet Sevinç, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş, Muğla Ticaret Borsası Başkanı Hurşit Öztürk, Güney Ege Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Özgür Akdoğan ve sektör temsilcileri katıldı.

Törende Muğla’nın arıcılık ve bal üretimi konusundaki yeri, arıların ekolojik denge üzerindeki etkisi, tarımsal üretimde arıların önemi gibi konular hakkında bir sunum gerçekleştirildi. Ayrıca Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın desteklediği “Apiterapik Arıcılık Ürünleri Ar-Ge İnovasyon ve İşleme Merkezi Projesi”nin son durumu da katılımcılara aktarıldı.

Vali İdris Akbıyık, Muğla’nın tarım sektöründeki potansiyeline vurgu yaparak, çam balının Muğla ile özdeşleştiğini ifade etti. Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın projelerine de değinen Akbıyık, yapılan çalışmaların çiftçilere ve üreticilere daha fazla kazanç sağlama amacını taşıdığını belirtti.

17 arıcının tamamladığı Ana Arı Üretim Eğitimi’nin ardından sertifika törenine geçildi. Vali İdris Akbıyık ve protokol üyeleri tarafından arıcılara sertifikaları takdim edildi. Törenin sonunda hatıra fotoğrafı çekildi.


ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ