CHP’nin Muğla adayı gösterdiği Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum’da su krizi, kaçak yapılaşma ve alt yapı yetersizliği yüzünden çok eleştiri aldı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı için CHP tarafından aday gösterilen Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı seçilmesi durumunda bekleyen sorunlar arasında su krizi ve kaçak yapılaşma ilk sırada yer alıyor.

CHP’nin Muğla adayı gösterdiği Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum’da su krizi, kaçak yapılaşma ve alt yapı yetersizliği yüzünden çok eleştiri aldı.

chpnin mugla adayi gosterdigi bodrum belediye baskani ahmet aras bodrumda su krizi kacak yapilasma ve alt yapi yetersizligi yuzunden cok elestiri aldi

Kenan GÜRBÜZ / Muğla

CHP Parti Meclisi’nin Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıkladığı Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, aday gösterilmesinin ardından sosyal medyasında, “Değerli Muğlalılar merhaba.. Türk Silahlı Kuvvetleri çatısı altında; 4 yılı askeri lise, 4 yılı harbiye ve 21 yılı yöneticilik olmak üzere tam 29 yıl geçiren ve bu sürenin her gününde; vatanını satmak için değil, korumak için yaşamış bir Muğlalı olarak beni, önce hayata gözlerimi açtığım Bodrum’un “Belediye Başkan Adaylığına” layık görerek onurlandıran, bugün ise Muğla’mızın “Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı” ile gururlandıran Cumhuriyet Halk Partimize minnettarım. ” paylaşımında bulundu

SORUNLARLA GÜNDEME GELMİŞTİ

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, özellikle ilçede yaz aylarında yaşanan içme suyu sıkıntının krizi dönüşmesi ve vatandaşlara tankerlerle su taşınması ile sık sık gündeme geldi. Muğla genelinde yaz aylarında sık sık yaşanan su kesintilerine henüz çözüm bulunmadı.

Yine Aras, kaçak yapılaşma ile mücadele de başarılı olduğunu iddia etse de Bodrum Muğla’da kaçak yapılaşmanın en fazla olduğu İlçe. Bodrum’da kaçak yapılaşma ile mücadele kapsamında 2019’dan bugüne kadar 980 kaçak yapının yıkıldığı, 6 bin 890 yapıya mühürleme işlemi uygulandığı ve 2 bin 772 dosya yıkım programına alındığı belirtiliyor. Ancak sorun hala tüm ağırlığıyla sürüyor.

Gözde turizm merkezi Bodrum’da yaşanan şiddetli yağışlar sonrasında yaşanan seller nedeniyle de Aras sık sık eleştirilere hedef olmuş ve yetersiz alt yapı konusunun Muğla Büyükşehir Belediyesi ve hükümetin sorunu olduğunu öne sürmüştü.

ARAS’I BEKLEYEN EN ÖNEMLİ SORUN KAÇAK YAPILAŞMA

Geçtiğimiz yıllarda çıkan imar barışına rağmen Muğla’nın en önemli sorunu kaçak yapılaşma. Ahmet Aras’ın seçilmesi halinde hakkında yıkım kararı alınan kaçak yapılarla ilgili alacağı kararlar hayati öneme sahip. Çevre ve Şehircilik Muğla İl Müdürlüğü tarafında alınan acil yıkım kararlarına rağmen CHP’li Marmaris, Fethiye ve Datça ilcelerinde çok sayıda kaçak yapı yıkılmayı bekliyor.

patronlardunyasi.com


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ