Ankara Merkezli Aura Design Studio Kurucusu Mimar Filiz Cingi Yurdakul, 2024 Konut Trendlerini Değerlendirdi

Aura Design Studio’nun kurucusu Mimar Filiz Cingi Yurdakul, konut sektörünün 2024 perspektifine dair önemli tespitlerde bulundu. Yurdakul’a göre, sürdürülebilirlik, insan odaklı tasarım, iklim değişikliği ve çevresel tehditler, konut endüstrisini etkileyen temel faktörler arasında yer alacak.

Ankara Merkezli Aura Design Studio Kurucusu Mimar Filiz Cingi Yurdakul, 2024 Konut Trendlerini Değerlendirdi

yeni6 e1706580324237

Ankara Merkezli Aura Design Studio Kurucusu Mimar Filiz Cingi Yurdakul, 2024 Konut Trendlerini Değerlendirdi

Ankara merkezli Aura Design Studio’nun kurucusu Mimar Filiz Cingi Yurdakul, konut sektöründeki gelecek trendlerini 2024 perspektifiyle değerlendirdi. Yurdakul’un analizine göre, sektörü etkileyecek temel unsurlar arasında sürdürülebilirlik, insan odaklı tasarım, iklim değişikliği ve çevresel tehditler ön plana çıkıyor.

Yurdakul, son dört yılda yaşanan krizlerin, ekonomik baskıların ve iklim değişikliğinin, konut tasarımını şekillendiren belirleyici faktörler olduğunu belirtiyor. Pandemi sonrası dönemde artan “20 dakika şehir” konsepti ve esnek mekanlar tasarımında ise önemli değişikliklerin beklendiğini ifade ediyor.

Yenilikçi Tasarımlar ve “20 Dakika Şehir” Konsepti: Aura Design Studio, projelerinde “20 dakika şehir” konseptine odaklanarak, canlı ve yürünebilir mahallelerde, temel ihtiyaçlara hızlı ulaşım imkanı sunan konutlar tasarlıyor. Yatırımcılarla işbirliği yaparak marka kimliğini güçlendiren studio, kullanıcı deneyimini ön planda tutarak esnek mekanlar ve çok fonksiyonlu alanlar oluşturuyor.

Sürdürülebilirlik ve İnsan Odaklı Tasarım: Mimar Filiz Cingi Yurdakul, iklim değişikliğinin sürdürülebilir tasarımı bir zorunluluk haline getirdiğini ifade ediyor. Sağlıklı binaların, insanların fiziksel, zihinsel ve sosyal iyi oluşlarına katkı sağladığını belirten Yurdakul, konut projelerinde kullanıcıların ihtiyaçlarına uygun, çevre dostu tasarımların önemine vurgu yapıyor.

Yurdakul’a göre, konut sektörü 2024’te daha fazla esneklik, çoklu fonksiyon çözümleri ve sürdürülebilirlik odaklı projelerle şekillenecek. Şehirle bütünleşen, kullanıcı dostu ve çevreye duyarlı konutlar, geleceğin konut trendlerini belirleyecek.

Aura Design Studio Hakkında:

Mimarlık, kentsel tasarım, iç mekan tasarımı alanlarında proje üretimi yapan AURA Design Studio, Mimar Filiz Cingi Yurdakul tarafından çok disiplinli bir tasarım ofisi olarak kuruldu. Disiplinler arasında çoklu aktörleri, alanları ve ölçekleri içeren proje üretimlerinin ana odağına “yeni mekânsal deneyimleri” koyan AURA Design Studio tasarımlarını kamusal alanın şehir ve insan hayatı ile ilişkisini anlamak ve güçlendirmek üzere, mekan üretimi araştırmaları yaparak sürdürüyor. AURA Design Studio, bir yapının tasarımında birincil tasarım kriteri olarak yapıdaki yaşam döngüsünü alır. Yapı kullanıcılarının, onların iç ve dış çevreleriyle ilişkili olarak yaptıkları eylemlerin ve etkileşimlerin yapı tasarımına mekânsal ilişkiler ve form olarak yansımasını senaryolaştırarak tasarımını tamamlar.

Bugüne kadar katıldığı davetli ve uluslararası yarışmalarda birincilik, ikincilik ve mansiyon ödüllerine sahip olan AURA Design Studio, kentsel tasarım projeleri, karma kullanımlı yapı kompleksleri, ticari yapılar, büyük ve küçük ölçekli konut projeleri, eğitim yapıları, alışveriş merkezleri, ofisler, otel projeleri ve iç mekan tasarımı üzerine, projelendirme, proje yönetimi ve uygulama çalışmaları yürütmeye devam ediyor.


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ