Trafik Cezalarında Ödeme Süresi Uzatıldı: Artık 1 Ay İndirimli Ödeme İmkanı

Yapılan bu düzenlemenin trafik kurallarına uymaya teşvik edici bir önlem olduğu belirtilirken, sürücülerin daha bilinçli hareket etmeleri ve cezalardan kaçınmaları amaçlanıyor.

Trafik Cezalarında Ödeme Süresi Uzatıldı: Artık 1 Ay İndirimli Ödeme İmkanı

trafik cezalarinin indiri 747 2 41

Trafik Cezalarında Ödeme Süresi Uzatıldı: Artık 1 Ay İndirimli Ödeme İmkanı

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan bir yönetmelik değişikliği ile trafik idari para cezalarının ödeme süresinde önemli bir değişiklik yapıldı. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, trafik cezalarında uygulanan indirimli ödeme süresi 15 günden 1 aya çıkarıldı.

Yapılan düzenleme ile sürücülere, trafik cezalarını daha uzun bir süre içinde indirimli ödeme imkanı tanınmış oldu. Artık ceza kesildikten sonra ödeme süresi, daha önceki 15 gün yerine 1 ay olarak belirlendi.

Ayrıca, cezalarda kullanılan “dörtte bir” ifadesi değiştirilerek, “cezadan yüzde 25” şeklinde netleştirildi. Bu değişiklikle birlikte sürücüler, cezalarının tamamından yüzde 25 oranında indirimli olarak faydalanabilecekler.

TRAFİK İDARİ PARA CEZASI KARAR TUTANAKLARININ DÜZENLENMESİNDE, TAHSİLİNDE VE TAKİBİNDE UYGULANACAK USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1- 6/4/2011 tarihli ve 27897 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanaklarının Düzenlenmesinde, Tahsilinde ve Takibinde Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 14 üncü maddesinin dördüncü fıkrasının birinci cümlesinde yer alan “onbeş gün” ibaresi “bir ay” şeklinde, “dörtte bir” ibaresi “cezadan %25” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin 21 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 21- (1) Bu Yönetmelik hükümlerini İçişleri, Hazine ve Maliye, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanları birlikte yürütür.”

MADDE 3- Aynı Yönetmeliğin Ek-1’i, Ek-2’si, Ek-3’ü, Ek-3/A’sı, Ek-4’ü ve Ek-6’sı ekteki şekilde değiştirilmiştir.

MADDE 4- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 5- Bu Yönetmelik hükümlerini İçişleri, Hazine ve Maliye, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanları birlikte yürütür.


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ