Dalyan Deltası Koruma Projesi Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Dalyan Deltası Koruma Projesi Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi Muğla İl Müdürlüğü tarafından yürütülen “Köyceğiz-Dalyan Özel Çevre Koruma Bölgesi” içinde bulunan Dalyan Deltası’nın korunmasına yönelik araştırma projesi kapsamında değerlendirme toplantısı düzenlendi. Toplantı, 24 Ocak 2024 tarihinde Muğla İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşti. Toplantıya, İl Müdürü Ömer BOLAT, İl Müdür Yardımcıları Yusuf SARIKAYA, Adem KONUK, Şube Müdürleri Süleyman […]

Dalyan Deltası Koruma Projesi Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

dsc 4690 20240130134110 e1706756929458

Dalyan Deltası Koruma Projesi Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Muğla İl Müdürlüğü tarafından yürütülen “Köyceğiz-Dalyan Özel Çevre Koruma Bölgesi” içinde bulunan Dalyan Deltası’nın korunmasına yönelik araştırma projesi kapsamında değerlendirme toplantısı düzenlendi. Toplantı, 24 Ocak 2024 tarihinde Muğla İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşti.

Toplantıya, İl Müdürü Ömer BOLAT, İl Müdür Yardımcıları Yusuf SARIKAYA, Adem KONUK, Şube Müdürleri Süleyman DONBALOĞLU, Ersin KARA, Havser Ertem VAİZOĞULARI, Ziraat Mühendisi Bekir ERDOĞAN, Çevre Mühendisi Bekir ORHAN, Proje Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Selahattin AKŞİT, Proje Uzmanları Dr. Mehmet Oruç BAYKARA ve Dr. Gürçay Kıvanç AKYILDIZ ile Prof. Dr. Yakup KASKA katıldı.

Toplantıda, Dalyan Deltası’nın korunması amacıyla yürütülen proje kapsamındaki çalışmaların raporu değerlendirildi. İl Müdürü Ömer BOLAT, projenin önemine vurgu yaparak, Dalyan Deltası’nın biyoçeşitliliği, ekosistemleri ve çevresel hassasiyeti nedeniyle projenin başarıyla yürütülmesinin büyük önem taşıdığını belirtti.

Proje kapsamında elde edilen bulgular, yapılacak müdahaleler ve koruma tedbirleri toplantıda detaylı bir şekilde ele alındı. Dalyan Deltası’nın benzersiz doğal zenginliklerinin korunması ve sürdürülebilirliği için atılacak adımlar değerlendirildi.

Toplantı, paydaş kurum ve uzmanların görüş alışverişi ile tamamlandı. Dalyan Deltası’nın korunması için ortak akıl ve işbirliği ile yürütülen bu tür projelerin bölgenin ekosistemini ve biyoçeşitliliğini sürdürülebilir bir şekilde korumaya yönelik önemli adımlar olduğu vurgulandı.


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ