“Muğla Büyükşehir Belediyesi, 2024 İçin Ürettiği 1 Milyon Yerel Tohumu Dağıtıma Başladı”

“Muğla Büyükşehir Belediyesi, 2024 İçin Ürettiği 1 Milyon Yerel Tohumu Dağıtıma Başladı” Muğla Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin en donanımlı ve kapsamlı yerel tohum merkezinde ürettiği 1 milyon yerel tohumun dağıtımına başladı. Cumhuriyet’in 100. yılı için dikimi yapılan ve 120 çeşit yerel türden oluşan tohumlar, Yerel Tohum Merkezi bünyesinde kurulan Tohum Test Laboratuvarında test edilerek kontrolleri tamamlandı. […]

“Muğla Büyükşehir Belediyesi, 2024 İçin Ürettiği 1 Milyon Yerel Tohumu Dağıtıma Başladı”

Buyuksehir 1 Milyon Yerel Tohumun Dagitimina Basladi 4 e1706847567466

“Muğla Büyükşehir Belediyesi, 2024 İçin Ürettiği 1 Milyon Yerel Tohumu Dağıtıma Başladı”

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin en donanımlı ve kapsamlı yerel tohum merkezinde ürettiği 1 milyon yerel tohumun dağıtımına başladı. Cumhuriyet’in 100. yılı için dikimi yapılan ve 120 çeşit yerel türden oluşan tohumlar, Yerel Tohum Merkezi bünyesinde kurulan Tohum Test Laboratuvarında test edilerek kontrolleri tamamlandı. 1 Şubat 2024 itibariyle başlayan dağıtım, “Yerel Tohum Ulusal Güç” sloganıyla gerçekleştiriliyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, 2016 yılında kurulan Yerel Tohum Merkezi aracılığıyla bugüne kadar Türkiye geneline 18 milyon yerel tohum dağıttı. Bu yıl için üretilen 1 milyon yerel tohum, Cumhuriyet’in 100. yılında vatandaşlara ulaştırılacak. Dağıtım hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşlar, 444 48 01 Çağrı Merkezi’ni arayarak ya da Yerel Tohum Merkezi’ne başvurarak tohumları edinebilecekler. Bu proje, yerel tohumculuk konusunda farkındalık yaratma ve yerel tohumların korunmasına katkı sağlama amacını taşıyor.


ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ