Muğla’da 46 Futbol Sahası Büyüklüğünde Alan Talana Açıldı”

“CHP Muğla Milletvekili Uzun: Ocak Ayında Muğla’da 46 Futbol Sahası Büyüklüğünde Alan Talana Açıldı” CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, yaptığı açıklamada, Ocak ayında Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararları ile Muğla’da toplamda 46 futbol sahası büyüklüğünde alanın talana açıldığını belirtti. Uzun, bu kararlarla 6378 metrekare alanın orman sınırları dışına çıkarılırken, 325 bin 128 metrekarelik Maliye Hazinesi […]

Muğla’da 46 Futbol Sahası Büyüklüğünde Alan Talana Açıldı”

0510

“CHP Muğla Milletvekili Uzun: Ocak Ayında Muğla’da 46 Futbol Sahası Büyüklüğünde Alan Talana Açıldı”

CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, yaptığı açıklamada, Ocak ayında Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararları ile Muğla’da toplamda 46 futbol sahası büyüklüğünde alanın talana açıldığını belirtti. Uzun, bu kararlarla 6378 metrekare alanın orman sınırları dışına çıkarılırken, 325 bin 128 metrekarelik Maliye Hazinesi arazisinin ise özelleştirme kapsamında satışa çıkarıldığını ifade etti.

Milletvekili Uzun, Muğla’nın son dönemde yaşadığı yangınlar, kıyımlar ve maden faaliyetleriyle mücadele ettiğini, şimdi de Maliye Hazinesi’ne ait alanların hızla satıldığını dile getirdi. Ocak ayında sadece 46 futbol sahası büyüklüğünde alanın talana açıldığını belirten Uzun, bu alanlardan bir kısmının denize sıfır veya 500 metre uzaklıkta olduğunu vurguladı.

Uzun, “Muğla’nın en güzel yerleri satışa çıkarıldı. Bu alanlarda binlerce ağaç bulunuyor ve her biri Muğla’nın doğal güzellikleri. Bu alanların kimlere satılacağını tahmin etmek, iktidarın geçmiş uygulamalarına bakarak mümkün. Bu talana dur demek her Muğlalının görevidir. Yerel seçimler bu yüzden çok önemlidir. Muğla’nın 13 ilçe ve Büyükşehir Belediyesi bu talanı durduracak son kalelerdir.” dedi. Uzun ayrıca, Muğla’nın doğal kaynaklarının korunması ve talanın önlenmesi için mücadeleye devam edeceklerini belirtti.


ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ