Konut Alamayan Yatırımcılar, Arsa ve Tarla Yatırımlarına Yöneliyor

Konut fiyatlarının yükselmesi ve faiz oranlarındaki artış, Türkiye’de yatırımcıları arsa ve tarla yatırımlarına yönlendiriyor. ARAGYD Kurucusu Dr. Av. Mert Van, konut fiyatlarının pik seviyeye ulaşmasının, enflasyon karşısında varlık koruma çabalarının, kredibilitenin öneminin ve deprem gibi faktörlerin etkisiyle arsa yatırımlarına olan ilginin arttığını belirtiyor. Son 4 yılda Türkiye genelinde arsa fiyatlarında yaşanan yüzde 530’luk artışın yatırımcıları çeken önemli bir faktör olduğunu vurgulayan Van, özellikle Kuzey Ege, Çanakkale, Kırklareli gibi bölgelerin bu konuda öne çıktığını ifade ediyor. Tiny House konseptine olan ilginin de arttığını söyleyen Van, şehir hayatının stresinden kaçmak isteyenlerin doğa ile iç içe yaşam arayışlarının bu tür yatırımları cazip hale getirdiğini ekliyor.

Konut Alamayan Yatırımcılar, Arsa ve Tarla Yatırımlarına Yöneliyor

Koy2 182118755

Konut Alamayan Yatırımcılar, Arsa ve Tarla Yatırımlarına Yöneliyor

ARAGYD Kurucusu Dr. Av. Mert Van, Arsa Yatırımlarının Potansiyelini Değerlendirdi

Türkiye’de konut fiyatlarının yükselmesi ve faiz oranlarındaki artış, yatırımcıları bütçelerine uygun arsa ve tarla yatırımlarına yönlendiriyor. ARAGYD Kurucusu Dr. Av. Mert Van, konut fiyatlarının pik seviyeye ulaşması, enflasyon karşısında varlık koruma çabaları, kredibilitenin önemi ve deprem gibi faktörlerin etkisiyle arsa ve tarla yatırımlarına artan bir ilgi olduğunu belirtiyor. Van, devletin altyapı yatırımlarının planlandığı gelişmekte olan bölgelerden uygun fiyatlı arsa yatırımları için doğru bir zaman olduğunu ifade ediyor.

Koy3 182118786

Son 4 yılda Türkiye genelinde arsa fiyatlarında yaşanan yüzde 530’luk artışın, yatırımcıları bu alana çeken temel nedenler arasında olduğunu vurgulayan Van, en çok fırsat veren bölgelerin Kuzey Ege, Çanakkale, Kırklareli, Manisa ve Yalova olduğunu belirtiyor. Özellikle Bursa, Çanakkale, Balıkesir, Edirne, Kırklareli ve İzmir’in en çok tercih edilen bölgeler olduğunu ekliyor.

Tiny House konseptine olan ilginin arttığını söyleyen Van, şehir yaşamının stresinden kaçarak doğayla iç içe yaşamak isteyenlerin bu tür arsa yatırımlarına ilgi gösterdiğini belirtiyor. Altyapısı hazır Tiny House arsalarının avantajlarını sıralayan Van, bu tür yatırımların gün geçtikçe artan bir taleple karşılandığını ifade ediyor.


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ