Muğla Büyükşehir Belediyesi, Restorasyonu Tamamlanan Yağ Hali’ni Açtı

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün katılımıyla gerçekleşen törenle, Menteşe ilçesinde restore edilen tarihi Yağ Hali’nin açılışı yapıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Restorasyonu Tamamlanan Yağ Hali’ni Açtı

Tarihi Yag Halinin Acilisi Yapildi 9

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Restorasyonu Tamamlanan Yağ Hali’ni Açtı

Muğla Büyükşehir Belediyesi, il genelindeki tarihi değerleri sosyal ve kültürel hayata kazandırma çalışmalarına bir yenisini ekleyerek Menteşe ilçesinde restore edilen Yağ Hali’nin açılışını gerçekleştirdi. Açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, CHP önceki dönem milletvekili Süleyman Girgin, CHP Menteşe Belediye Başkan adayı Gonca Köksal, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Yağ Hali, 720 metrekare inşaat alanına sahip olup, 200 metrekare avluya sahiptir. Toplam maliyeti 2 Milyon 59 Bin TL olan Yağ Hali, modern yapı tasarımı ile kentsel dokunun kimliği sentezlenerek inşa edilmiştir. Muğla Koruma Amaçlı İmar Plan Notlarına uygun şekilde doğal malzemeler kullanılarak hayata geçirilen Yağ Hali, Menteşe’nin tarihi dokusuna katkı sağlamaktadır.

Açılışta konuşan Menteşe Belediye Başkan adayı Gonca Köksal, Muğla mimarisine ve tarihi dokusuna önem veren Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederek, yapılan restorasyon çalışmalarının kentin karakterine uygun olduğunu ifade etti. Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ise son 10 yılda Büyükşehir ve Menteşe Belediyesi olarak Muğla’ya önemli hizmetler kazandırdıklarını belirterek, koruma kültürünü devam ettirerek şehrin tarihi dokusunu koruduklarını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ise Muğla’nın zengin tarihine sahip çıkmak adına gerçekleştirilen çalışmalar hakkında konuştu. Gürün, “Bugün açılışını yaptığımız Yağ Hali’nde aslında restorasyon çalışması yapmadık. Burada bulunan 4 katlı bina tarihi Arasta bölgesine yakışmıyordu. Tarihi doku içerisinde çok eskiden burada bulunan yağ, yoğurt satılan, ticaret yapılan yapıyı günümüz mimarisi ile özdeşleştirerek modern bir yaklaşımla şehrimize kazandırdık. 25 yıl önce göreve geldiğimizde bizden önceki belediye başkanlarımızın koruma kültürünü devam ettirerek şehrimizin tarihi dokusunu koruduk, değerlerine sahip çıktık. Muğla’nın geleceği sanayide değil diyerek Muğla kültürüne, tarihi zenginliklerine yatırım yaptık. Muğlamız 110 antik kente, 22 ören yerine, 24 arkeolojik kazı alanına, 16 kentsel sit bölgesine, 5805 tescilli yapıya sahip. Turizm, tarım ve kültür kenti Muğla’da bu değerlerimize yatırım yaparak il belediyesi dönemimizde 7, Büyükşehir Belediyesi dönemimizde 5 olmak üzere 12 tarihi yapıyı ve ayrıca Arasta’yı ayağa kaldırdık. Devam eden restorasyon çalışmalarımızla tarihimize sahip çıktık ve Muğlamızı tüm değerleri ile geleceğe taşımak için büyük gayret sarf ettik.” şeklinde konuştu.


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ