Levent Arkan – Yalnız Değildir !

Levent Arkan – Yalnız Değildir ! Yaşam bir sınav, bu sınavı kime karşı veriyoruz derseniz, kendimize karşı olduğunu söyleyebilirim. Gerçeği ortaya koymak yine bana düştü. Dün Bodrum Eski Belediye Başkanı ve şimdinin Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın Başdanışmanı ve Bodrum Tanıtma Vakfının halen Reklam Koordinatörü olan Levent Arkan Tutuklandı. Olay, haber olarak, yerel basında […]

Levent Arkan – Yalnız Değildir !

300731823 5592464800816997 4082241459123136385 n

Levent Arkan – Yalnız Değildir !

Yaşam bir sınav, bu sınavı kime karşı veriyoruz derseniz, kendimize karşı olduğunu söyleyebilirim. Gerçeği ortaya koymak yine bana düştü.

Dün Bodrum Eski Belediye Başkanı ve şimdinin Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın Başdanışmanı ve Bodrum Tanıtma Vakfının halen Reklam Koordinatörü olan Levent Arkan Tutuklandı.

Olay, haber olarak, yerel basında üstünkörü ele alındı, lakin ulusal basında yer aldığını söyleyemeyeceğim.

Olup biteni baştan beri görmezden gelen yerel ve ulusal ajanslar, ne yazık ki dün adliyenin önünde gerçek haberci kesildiler, tutuklanan Levent Arkan’ ı görüntülemek için adeta yarışa girdiler.

İlk haberi giren medya kuruluşu Levent Arkan’ a en yakın olandı. En doğru haber ise Bodrum Sokak haber Fatih Bozoğlu tarafından yapıldı.

Bodrum medyası Levent Arkan’ ı bir kenara bırakıp, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı ve BOTAV Yönetim kurulu Başkanı olan Ahmet Aras’ ı bu olaydan nasıl kurtarırız telaşına düştü.

Haberleri inceleyin, “BOTAV’ ın eski Reklam Koordinatörü” diye yazanlardan tutunda, “Başkan Ahmet Aras’ın eski danışmanı” diyenlere kadar kasıtlı, yanlış haberlerle olayı basitleştirip, belki Arkan’ ı kahraman yaparız düşüncesiyle salt “Cumhurbaşkanına Hakarete” bağlamaya çalıştılar.

Oysa gerçek bu değildi.

Yapılan haberlerde adli kaynaklardan alınmış bir bilgi yokken, medya asli işini bırakıp goygoyculuk görevini üstlenerek, çoğunun finans kaynağı olan kişi ve kurumları olayın dışında tuttular.

Biz bu filmi daha önce de gördük…

Levent Arkan Bodrum’da yaklaşık 20 yıl önce de benzer olayların içerisinde olmuş, kurduğu web sitesi üzerinden Bodrum’da tanınan, bilinen insanları ötekileştirmeye çalışarak, baskılamak istemişti.

O tarihte yine bazı medya kuruluşlarına övgüler yağdırmış, bizleri ötekileştirmeye çalışmaktan geri kalmamıştı.

Olayın sadece “Cumhurbaşkanına hakaret” olarak neden gösterilmek istendiği açık. Nasıl olsa CHP hakimiyeti var; “tek adam rejiminde helal olsun Cumhurbaşkanına laf söylemiş, lakin adalet yok.” dedirtmek üzere kurgulanmıştır.

Perşembenin gelişi Çarşambadan belliyken susanlar, Levent Arkan’ ın suçu varsa ortağı değil midir? Zamanın Belediye Başkanı Ahmet Aras TV48’de, “Levent Arkan’ ın kimseye kötü söz söyleyeceğine inanmıyorum onun kalbinde insan sevgisi, Bodrum Sevdası var.” demedi mi?

Levent Arkan önüne gelen herkese hakaret, iftira, kin kusarken sessiz kalan BOTAV yönetimi, neden bu eylemler kurumumuza zarar veriyor demediler?

Levent Arkan’ ın yaptıklarına karşı gelenler, Deniz Ticaret Odası, TÜRSAB, Esnaflar Odası, BODER yöneticilerinin söyledikleri, neden dikkate alınmadı?

Levent Arkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP’ li zamanın Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aydın Ayaydın, AK Parti Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun ve Cumhuriyet Halk Partisi üyelerine hakaretler etmedi mi?

Ahmet Aras kendisine ve Levent Arkan’ a küfredildiği ile ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduğu kişi aleyhinde tanıklık yapması için, Levent Arkan aracılığıyla, belediye personeline baskı yapmadı mı? Sonra da hiçbir şey yokmuş gibi suç duyurusunda bulunduğu insanla görüntü vererek, masum rolü yapmadı mı? “Aslında ben baskıyla komplo olayının içinde bulundum” der gibi.

Kimse sormadı Levent Arkan denize sıfır otelde kalırken, ödemeleri kimin yaptığını. Kimse sormadı düne kadar BOTAV binasını neden iş yeri olarak kullandığını. Kendisini orada sık sık ziyaret eden medya mensupları kimdi?

Ses kayıtlarında “Ahmet Aras özel görüşmelerini burada yapıyor, BOTAV binası dinlenemez, her gün baştan aşağıya “böcek” aramaları yapılıyor” derken Levent Arkan, hiç kimse sormadı “Ne özel görüşmesi?” diye.

Kimse sormadı geçen dönemde ve bu dönemde hangi meclis üyeleriyle, sıkı fıkı olduğunu. “Eski danışman, BOTAV’ ın eski reklam koordinatörü” diyenler, düne kadar Belediye Gıda A.Ş’ nin dükkan içinde dükkan yapılan yerleri haber yapanlara neden saldırdığını.

Levent Arkan’ a meydan açıp, onu kullananlar bu işin hesabını vermeliler. Olay birilerine hakaret etmesinin çok ötesindedir.

Gazeteci Hasan Dirin’ in iş yerinin basılmasında, bizzat olayın içinde bulunan kişi ile poz verenler, “Hasan Dirin yurtdışına kaçtı” derken yapılan ve yazılanlardan mutlu olanlar, hesap vermelidir.

Tüm olaylar birbirleriyle ilişkilidir.

BOATV’ ın tüm sözleşmeleri ve maddi hesapları kontrol edilmeli. Belediye Gıda A.Ş’ nin hesapları incelenmeli. Bizi yazan gazeteciler sussun istediğimiz gibi at koşturalım diye düşünenler, önce ata binmesini öğrenmelidir.

Bu yazı uzar gider…

Levent Arkan’ ın tutuklanmasına avukatları itiraz eder, belki serbest bırakılır. Sonrası ne olacak bekleyip göreceğiz.

Herkesi birbirine kırdırıp, bir köşede kıs kıs gülerek, “bu işten de kurtuldum” rehavetine kapılmasın kimse. Nefesimiz enselerinde olacak.

Benim için mahkeme kararı kesinleşene kadar Levent Arkan suçsuzdur. Düşene vurmak aldığımız terbiye gereği doğru değildir. Levent Arkan cezaevinden çıkana kadar kendisi hakkında gerekmedikçe, herhangi bir köşe yazısı yazmayacağım. Çünkü; kendini savunamayacak ve yazılanlara cevap veremeyecek durumdadır.

Evet Levent Arkan – Yalnız Değildir. yapılanlara göz yumanlar nerededir.

Vesselam…


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ