Akbelen ormanları hukuksuzca katledildi

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy’de Limak ve İçtaş şirketleri tarafından hukuksuzca alındığı iddia edilen tahsis uzatma işlemi ile katledilen Akbelen Ormanları’nın yarın Muğla 1. İdare Mahkemesi’nde duruşması var.

Akbelen ormanları hukuksuzca katledildi

İkizköylülerin avukatı İpek Sarıca “Akbelen ormanlarındaki tahsis süresinin iptali için açtığımızı dava görülecek. Davayı kazansak ne olacak. Akbelen ormanları katledildi. Davayı kazanmamız burada verilen mücadelenin haklılığını ortaya koyacak. 24-29 Temmuz tarihlerinde Limak ve İçtaş şirketleri hukuksuz verilen karar ile Akbelen ormanlarını katlederek büyük bir ekokırım suçu işlediler. İşte bu nedenle köylüler ile açtığımız bu davayı yine hep birlikte savunacağız” diye konuştu.Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy’de Limak ve İçtaş şirketleri tarafından hukuksuzca alındığı iddia edilen tahsis uzatma işlemi ile katledilen Akbelen Ormanları’nın yarın Muğla 1. İdare Mahkemesi’nde duruşması var.

MAHKEME DEVAM EDERKEN 100 BİN AĞAÇ KESİLDİ

İkizköylüler Limak ve İçtaş’ın Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’nden 2023 yılında hukuksuzca alınan orman tahsis süresini uzatma belgesinin iptali için Muğla 1. İdare Mahkemesi’ne dava açmışlardı. Ancak yargı sürece devam ederken Limak ve İçtaş Akbelen’de yaklaşık 100 bin çam ağacını kesmişti.Yarın yapılacak duruşma öncesinde İkizköylülerin avukatı İpek Sarıca ve direnişin sembolü haline gelen İkizköy Muhtarı Nejla Işık SÖZCÜ’ye açıklamalarda bulundu.
BİZİ YILDIRAMADILAR YILDIRAMAYACAKLAR, TOPRAKLARIMIZI TERK ETMEYECEĞİZ

İkizköy Muhtarı Nejla Işık yaptığı açıklamada tam 5 yıldır gece gündüz nöbet tutarak verdikleri direnişte, geçtiğimiz yıl 24 Temmuz’da maden şirketinin jandarma ile Akbelen ormanlarına girerek on binlerce ağacı kestiğini belirterek “Bütün mücadelemize ve direnişimize rağmen Akbelen ormanlarını koruyamadık. Şimdide zeytinlerimizi, toprağımızı, hayvanlarımızı yaşamımızı korumaya çalışıyoruz. Yarın yapılacak bu mahkeme bundan önemli. Bugüne kadar bizi yıldıramadılar, yıldıramayacaklar. Köylüler olarak hayatlarımızı ortaya koyduk, Toprağımızı zeytinlerimizi yaşamımızı köyümüzü korumaya devam edeceğiz. Bu topraklardan biz gönderemeyecekler. 24 Temmuz’da başlayan ve tüm çabalarımıza rağmen yok edilen Akbelen Ormanı’nın kesimine yol açan orman tahsis izninin uzatılmasına karşı açtığımız davanın duruşması görülecek. Darp, şiddet, gözaltılar, yol kesmeler, ulaşımı engellemeler; hiçbir şey Akbelen için bir araya gelmemizi engelleyemedi. Şimdi de Akbelen’e sahip çıkan herkesi; haksızlığa, baskıya ve talana karşı haklı mücadelemizin ve Akbelen’in yanında olmaya, bu kez Muğla 1.İdare Mahkemesine dayanışmaya çağırıyoruz” diye konuşt

AKBELEN ORMANLARI HUKUKSUZCA VERİLEN BİR OLUR İLE KATLEDİLDİ

İkizköylülerin avukatı İpek Sarıca ise yaptığı açıklamada “Akbelen ormanlarındaki tahsis süresinin iptali için açtığımızı dava görülecek. Davayı kazansak ne olacak. Akbelen ormanları katledildi. Davayı kazanmamız burad verilen mücadelenin haklılığını ortaya koyacak. Tahsis süresi 21 Aralık 2021’de sona ermişti. Şirket tahsisin yürütmeyi durdurma kararı varken Orman Bölge Müdürlüğü’ne yeni bir başvuru yapıyor. Yürütmeyi durdurma kararı verilen ardından askıya çıkarılan tahsisi başvuru yapılamaz. Buna rağmen Muğla Orman Bölge Müdürlüğü 13 Şubat 2023 tarihinde hukuğa aykırı olmasına rağmen tahsisi uzatma oluru veriyor. Bunun ardından 24-29 Temmuz tarihlerinde Limak ve İçtaş şirketleri hukuksuz verilen karar ile Akbelen ormanlarını katlederek büyük bir ekokırım suçu işlediler. İşte bu nedenle köylüler ile açtığımız bu davayı yine hep birlikte savunacağız” diye konuştu.

448201285 10161401924088607 2303244989351368377 n


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ