Fenerbahçe Başkanı Ali Koç: Çok yakında İstanbul’da bir Fenerbahçe mitingi yapacağız.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, katıldığı ‘Dünya Fenerbahçeliler Günü’ etkinliğinde Osman Aşkın Bak’a tepki gösterdi. Koç, Cumhurbaşkanı’nın adını kullanarak işler yapıldığını iddia etti ve ayrıca TFF seçimlerinde kaybeden aday Mehmet Büyükekşi için çalışmalar yürüten Bak’a ‘Yanlış yapıyorsunuz’ dedi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç: Çok yakında İstanbul’da bir Fenerbahçe mitingi yapacağız.

Bodrum’daki bir restoranda düzenlenen Dünya Fenerbahçeliler Günü etkinliğine başkan Ali Koç ile önemli açıklamalarda bulundu. Koç, TFF seçimi ve transfer gündemleri hakkında konuştu.

Taraftarlar, alkışlar, meşaleler ve marşlarla karşıladıkları Ali Koç’a yoğun ilgi gösterdi. Koç, taraftarlarla bol bol fotoğraf çektirdi.

“FENERBAHÇE MİTİNGİ YAPACAĞIZ”

Ail Koç yaptığı konuşmada taraftarın sabırlı olması gerektiğini belirterek, “Çok yakında İstanbul’da bir Fenerbahçe mitingi yapacağız. Çünkü biz bir sisteme karşı mücadele başlattık. O mücadelenin başındayız. Bizim camiamız sabırsız. Dün beni yerden yere vuranlar oldu, ‘adam yine aday, adam yine başkan olacak, şöyle olacak, böyle olacak’. Sabırlı olun arkadaşlar. 20 yılda, 25 yılda kurulan şeyler 20 günde, 25 günde değişmiyor. Biraz sabırlı olun.” dedi.

fenerbahce baskani ali koc cok yakinda istanbulda bir fenerbahce mitingi yapacagiz 0 JsqTaHuJ

“SPORTİF MANTIKLA AÇIKLANAMAZ”

Koç konuşmasını “Dün TFF genel kurulunda anlattım, neler olduğunu, niye olduğunu düşündüğümüzü. Bir kulüp 10 senede toplam puanda birinci ile ikinci arasında 1-2 puan farkla orada duruyorsa ve 10 senede bir kupa almayıp ilk 5’tekiler kupa alıyorsa bu hiçbir sportif mantıkla, sebeple anlatılamaz. Biz bir buhran dönemi geçiriyoruz ama biz bunu sportif açıdan değil hedef olduğumuz için geçiriyoruz. Belki dünkü yaptığım konuşma yine bizi hedef yapacak ama önemli değil. Biz, şampiyonluk için, başarı için ne yanak sıktırırız, ne imar projemizin çıkarları için veya başka bir şey için, inandığımızdan, duruşumuzdan, ilkelerimizden ve Cumhuriyet’in bize biçtiği sorumluluktan hiçbir zaman taviz vermeyiz. İnşallah ne benden önceki başkanlar, ne benim dönemimde ne de benden sonraki dönemde bu duruş devam edecektir. Bunun bedeli var mı? Var. Ama inanın bunun meyvelerini toplayacağımız günler çok yakındadır. Biraz sabredin, biraz destekleyin.” sözleriyle sürdürdü.

fenerbahce baskani ali koc cok yakinda istanbulda bir fenerbahce mitingi yapacagiz 1 OE52cqnD

“SİYASETE GİRMEYECEĞİM AMA BU SİSTEM YIKILACAK”

“Biz bu sistemi yıkacağız.” diyerek açıklamasına devam eden Ali Koç, “Bu sistem derken ben siyasete falan girmiyorum. Siyasetin ismini, gücünü vesairesini kullanıp, yeri geldiği zaman Cumhurbaşkanımızın hiç haberi olmadan onun yetkisini gücünü kullanıp, oraya buraya lobi yapıp istediği şekilde futbolu dizayn edenlere söylüyorum, sonunuza az kaldı.” dedi.

“SPOR BAKANI HER KULÜBE EŞİT MESAFEDE OLMALI”

“Bir spor bakanımız var, “Ali Koç’un kayığına binmeyin” diye oraya buraya mesajlar veriyor. Ben bunları söyleyecektim ama dün gelmedi söyleyemedim. Ona da buradan mesajım olsun, yanlış yapıyorsunuz Fenerbahçe’ye. Yanlış yapıyorsunuz. Bir spor bakanı her kulübe eşit mesafede olur. Buradan da selam olsun kendisine.”

TRANSFERLERE DE DEĞİNDİ

Transfer çalışmaları ile ilgili de konuşan Fenerbahçe Başkanı Koç, Teknik Direktör Jose Mourinho ile istişarelerde bulunduklarını ifade ederek “Bize 3-4 tane transfer lazımdı. 2 kanat istiyorduk, bir forvet istiyorduk, bir stoper. Hoca bunu istiyordu. Özellikle Çağlar’ı istiyordu, bitirdik. Maximin ile Lauriente arasında istiyorduk. İkisi de oluyordu, Maximin’i bitirdik. İkinci kanat, yabancı 12 kuralı var, yabancı yaparsak nerelerden feragat edeceğiz? Oğuz Aydın’ı aldık. Dün bana dedi ki ‘Başkan top, top, top bir oyuncu getirdin’ dedi. İnşallah dediği gibi hakikaten üst seviyedir. Akşam eve geldim, spor programını açtım seçimlerde ne oldu bitti diye bakmak için. Bir kanalda bir yorumcu Oğuz Aydın analizi yapıyordu. O arkadaşımızın ismini bilmiyorum, affola. Ama onun dediği gibi olacaksa hakikaten biz çok büyük bir transfer yapmışız. Şimdiden büyük konuşmayalım, şimdiden onun da yolu açık olsun.” Dedi.

“FERDİ’Yİ ÇOK İSTEYEN VAR BİZ DAHA ÇOK İSTİYORUZ”

Takımın yıldız oyuncularından Ferdi Kadıoğlu ve transfer çalışmalarının sürdüğü Youssef En-Nesyri ile ilgili de konuşan Ali Koç, şöyle konuştu;

“Çok önceden Levent Mercan’ı aldık, sol bek yedeği olarak. O da göreceksiniz Almanya altyapısından gelmiş, o da başarılı olacak. Ferdi’yi çok isteyen var. Ferdi’yi biz daha fazla istiyoruz, Ferdi kalmak zorunda. Forvet transferini bitirdikten sonra Ağustos’un sonuna kadar kadrolarımızı boşaltıp fırsat transferleri için bekleyeceğiz. Bizim işimiz bu kadar basit. Biz ‘onu yapacağız, bunu yapacağız’ demiyoruz. Yapınca anlatıyoruz. Forvete gelince hepiniz merak ediyorsunuz En-Nesyri’ni çok istiyorduk, hala istiyoruz ama sabrımız taşmak üzere. Buradan da selam olsun. Mario Branco’ya 48 saat süre verdim. Oldu olmadı B,C, D, G’ye geçeceğiz. Kadromuz gayet iyi. Zaten iyiydi, şimdi daha iyi oldu. 1-2 nokta atışı daha gerekirse daha da iyi olabilir ama öncelik forveti bitirip kadro fazlalığını azaltmak, yolumuza bakmak.” diyerek konuşmaların tamamladı.

Kaynak: Sözcü


ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ