“Muğla Tarım İl Müdürü Acilen Görevden Alınmalı”

AKP Eski Milletvekili Mehmet Metiner: “Muğla Tarım İl Müdürü Acilen Görevden Alınmalı” TBMM Komisyonu’nda Bafa Gölü’nün durumu görüşülürken, Muğla Tarım İl Müdürü Saylak’ın tutum ve davranışları eleştiri konusu oldu. Ankara – TBMM Dilekçe Komisyonu’nda Bafa Gölü çevresindeki kirlilik ele alınırken, Muğla Tarım İl Müdürü Barış Saylak’ın tutumu tartışma yarattı. AKP eski milletvekili Mehmet Metiner, Saylak’ın […]

“Muğla Tarım İl Müdürü Acilen Görevden Alınmalı”

AKP Eski Milletvekili Mehmet Metiner: “Muğla Tarım İl Müdürü Acilen Görevden Alınmalı”

TBMM Komisyonu’nda Bafa Gölü’nün durumu görüşülürken, Muğla Tarım İl Müdürü Saylak’ın tutum ve davranışları eleştiri konusu oldu.

Ankara – TBMM Dilekçe Komisyonu’nda Bafa Gölü çevresindeki kirlilik ele alınırken, Muğla Tarım İl Müdürü Barış Saylak’ın tutumu tartışma yarattı. AKP eski milletvekili Mehmet Metiner, Saylak’ın derhal görevden alınması gerektiğini belirtti.

Metiner, TBMM komisyonunda yaşanan olayları ve Saylak’ın davranışlarını eleştirerek, “Olay siyaseten çok vahim. Bir bürokrat haddini aşarak siyaset kurumunu, hele de sayesinde koltuk kaptığı iktidar partisinin bakanlığını saygısızca TBMM komisyonunda eleştirebilme cüretini gösterebiliyorsa, anında görevinden alınmalı,” dedi.

“Siyaset Kurumunu Eleştirdi”

Metiner, komisyon başkan vekili milletvekilinden aldığı bilgileri paylaştı: “Bafa Gölü çevresi kirliliğiyle ilgili bir meclis komisyonuna çağrılan Muğla Tarım İl Müdürü, kirlilikle ilgili sorulara son derece laubali ve üstten bir dille siyaset kurumunu eleştirmeye başladı. Muğla AK Parti milletvekilimiz Kadem Mete’den başlayarak, ilgili bakanlığımızın uygulamalarını eleştirdi. Suçu üzerinden atarak, kendisinin hiçbir kabahati olmadığını söyledi. Ancak öyle gevşek ve münasebetsiz bir tavırla anlattı ki, AK Partili vekillerimiz şaşkınlıkla karşıladı. Tabii hemen ağzının payını verdiler.”

“Küstahlık Derecesine Varan Tutumu”

Metiner, Saylak’ın küstahça davranışlarına karşı komisyon başkan yardımcısı Ahmet Dal’ın ve diğer vekillerin tepkisinin yerinde olduğunu vurguladı. “Küstahlık derecesine varan tutumu karşısında komisyon başkan yardımcısı Kilis milletvekili değerli kardeşim Ahmet Dal’ın yerinde tepkisi, akabinde diğer arkadaşlarımızın tartışma boyutuna varan tepkileri gönlüme su serpse de partim ve hükümetim adına üzüntüm tarifsizdir. Böyle birinin il müdürü olarak göreve getirilmesi utanç vericidir. Hala o görevde tutuluyor olması da daha hazin bir durumdur.”

“Erdoğan’ın Prensi Süsü Vermesi Kabul Edilemez”

Saylak’ın kendisine “Erdoğan’ın Prensi” süsü verdiğini belirten Metiner, Saylak’ın yerel seçimlerdeki tutumunu da eleştirdi. “Bu kişinin Muğla’da kendisine Erdoğan’ın ‘Prens’i süsü vermesine bilmem ki ne demeli? Son yerel seçimde Milas belediye başkan aday adaylarından biriydi. Cumhurbaşkanımıza iletilen bilgiler dolayısıyla üstü çizildi. Her yerde ve herkese aday olacağını söyleyip duran bu kişi aday olarak gösterilmeyince bu kez ihanet etti. Milas’ta seçim çalışmaları için 2 aydan fazla bizzat ben bulunduğum için canlı şahidim. Partiyi sırtından vurdu.”

“İhanetine Rağmen Göreve Getirildi”

Metiner, Saylak’ın Milas’taki seçim çalışmaları sırasında partiyi sırtından vurduğunu belirterek, “Milas’ta kaybetmemiz için her yolu denedi. Buna Milas teşkilatımız şâhittir. Tekrar İl Müdürlüğü koltuğuna geri dönebilmek için. Büyükşehir Belediye Başkan adayının ısrarıyla seçime birkaç gün kala il müdürlüğü görevine geri döndürüldü. Şimdi bu kişi il tarım müdürü sıfatıyla çağrıldığı TBMM komisyonunda siyaset kurumunu ve bakanlığımızı eleştirme cüretini göstererek kendini aklama-paklama yoluna gidiyor. Neyse ki Ahmet Dal gibi dava ve siyaset şuuru olan kardeşlerimiz tarafından hak ettiği cevabı alıyor.”

“Ders Alıp Gereğini Yapmalıyız”

Metiner, Saylak’ın görevde kalmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı. “Bu adam benim iktidarımın il müdürü işte! Çok yazık! Kimlerle yol yürüyoruz, kimleri hangi makamlara getiriyoruz! Sonra da niye kaybettik diye dövünüyoruz! Bizi arkadan hançerleyenleri ödüllendirmeyi sürdürdükçe şikayete hakkımız yok bizim! Benim eleştirim o bürokrata değil, asıl onu oraya getirene, apaçık ihanetine rağmen tekrar onu o koltuğa oturtana! Çok yazık! Umarım ders alırız! Ve dilerim gereğini yaparız artık! O il müdürünün görevde kaldığı bir gün bile haramdır gayrı!”

Metiner’in bu açıklamaları, TBMM Dilekçe Komisyonu’ndaki Bafa Gölü’nün durumu görüşülürken yaşanan tartışmalara ve bürokratların tutumlarına dair önemli eleştiriler olarak dikkat çekti.


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ