Vali Dr. İdris Akbıyık’tan Ahilik Haftası Mesajı

Vali Dr. İdris Akbıyık’tan Ahilik Haftası Mesajı Hakkari Valisi Dr. İdris Akbıyık, Ahilik Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak Ahilik kültürünün önemine dikkat çekti. Vali Akbıyık, Ahilik’in, kardeşlik, birlik ve beraberlik gibi değerleri ticaret ve ahlakla buluşturan bir yaşam felsefesi olduğunu vurguladı. “Ahilik, Evrensel Değerlere Dayalı Bir Yaşam Tarzıdır” Vali Akbıyık, mesajında Ahilik kültürünün 12. yüzyılda […]

Vali Dr. İdris Akbıyık’tan Ahilik Haftası Mesajı

Vali Dr. İdris Akbıyık’tan Ahilik Haftası Mesajı

Hakkari Valisi Dr. İdris Akbıyık, Ahilik Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak Ahilik kültürünün önemine dikkat çekti. Vali Akbıyık, Ahilik’in, kardeşlik, birlik ve beraberlik gibi değerleri ticaret ve ahlakla buluşturan bir yaşam felsefesi olduğunu vurguladı.

“Ahilik, Evrensel Değerlere Dayalı Bir Yaşam Tarzıdır”

Vali Akbıyık, mesajında Ahilik kültürünün 12. yüzyılda Anadolu’da temellerinin atıldığını hatırlatarak, bu kültürün bireyler arasında sosyal yardımlaşmayı sağladığını ifade etti. Akbıyık, “Ahilik, ilmin irfanla, ticaretin ahlakla buluştuğu bir anlayışı temsil ediyor ve bu anlayış sadece milli değerlerimizi değil, evrensel değerleri de yansıtıyor,” dedi.

Genç Nesillere Aktarmak Görevimizdir

Vali Akbıyık, Ahilik’in modern bilim ve teknolojinin temelini oluşturduğunu belirterek, bu kültürü genç nesillere aktarmanın önemli bir sorumluluk olduğunu ifade etti. Ahilik Teşkilatı’nın kurucusu Ahi Evran-ı Veli ve tüm ahileri rahmetle andığını söyleyen Akbıyık, “Bu kadim geleneği yaşatmak hepimizin görevidir,” dedi.

“Esnaf ve Sanatkârlarımızın Ahilik Haftası’nı Kutluyorum”

Mesajını, “Ekonomik ve sosyal hayatımızın temeli olan esnaf, sanatkâr, tüccar ve sanayicilerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın Ahilik Haftası’nı kutluyorum. Birlik, beraberlik ve dayanışmanın artarak devam etmesini temenni ediyorum,” sözleriyle tamamladı.


ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ